Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Recepty z čokolády, ktorým neodoláte: Tortičky s pusinkami alebo lahodný koláč s orechmi!

Recepty z čokolády, ktorým neodoláte: Tortičky s pusinkami alebo lahodný koláč s orechmi!

Zdroj: nmh

Reklama
Logo Nový ČasLogo Nový Čas

Žiaden hriech, žiadne výčitky. Čokoláda je zdravá super potravina, ktorá uvoľňuje hormóny šťastia. A niekedy stačí len pozrieť sa jej smerom...

Čokoládové trotičky s pusinkami

Na 12 kusov budeme potrebovať

Na tortičky:

• 130 g masla

• 120 g práškového trstinového cukru

• 1 lyžičku soli

• 3 žĺtky (60 g)

• 165 g polohrubej múky

• 15 g kypriaceho prášku

• 1 lyžičku kakaa

• 20 g nasekanej čokolády

Na čokoládovú penu:

• 180 g nasekanej tmavej čokolády

• 120 ml smotany na šľahanie

• pol lyžičky vanilkovej pasty

• 160 ml smotany na šľahanie

Na pusinky:

• 3 bielky (75 g)

• 100 g krupicového cukru

• 1 lyžicu roztopenej čokolády

Príprava: 45 minút

Pečenie: 7 - 9 minút/175 °C + 90 minút/120 °C

Postup:

Najprv upečte pusinky: Rúru vyhrejte na 120 °C. Z bielkov vyšľahajte pevný sneh. Postupne doň pridávajte krupicový cukor a šľahajte, kým sa cukor nerozpustí. Do cukrárskeho vrecka naneste opačnou stranou lyžice pás roztopenej a schladnutej čokolády. Potom vrecko naplňte vyšľahaným snehom a na plech striekajte malé pusinky. Môžete ich aj jemne posypať kakaom. Pečte asi 1 a pol hodiny, aby boli pusinky chrumkavé a samy sa odlepovali od papiera.

Pripravte tortičky: V mise vyšľahajte maslo s cukrom a so soľou. Po jednom vmiešajte žĺtky a potom múku s kypriacim práškom a kakaom. Nakoniec zapracujte roztopenú čokoládu. Hladké krehké cesto zabaľte do fólie a nechajte odležať v chladničke asi hodinu. Odležané cesto vyvaľkajte na hrúbku 1 cm a vykrojte z neho 12 kruhov (8 cm). Kruhy dajte na plech vyložený papierom na pečenie a okolo každého položte formičku, s ktorou ste ich vykrajovali - lepšie tak budú držať tvar. Tortičky pečte 7 - 9 minút pri teplote 170 °C. Ešte horúce tortičky vyberte nožom z formičiek a nechajte vychladnúť.

Urobte čokoládovú penu: Nasekanú čokoládu dajte do ohňovzdornej misy. V hrnčeku zmiešajte smotanu s vanilkovou pastou a priveďte do varu. Horúcu smotanu nalejte na čokoládu a miešajte, kým sa úplne nerozpustí. V druhej mise vyšľahajte šľahačku do polotuha a hneď ju jemne vmiešajte do čokolády. Tortičky naplňte čokoládovou penou a ozdobte pusinkami. Môžete maškrtiť.

Vyberáme pre Vás niečo viac

Súvisiace