Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Sladká odmena za vysvedčenie: Pripravte si doma tieto maškrty, po ktorých neostane ani omrvinka

Sladká odmena za vysvedčenie: Pripravte si doma tieto maškrty, po ktorých neostane ani omrvinka

Zdroj: Lidl

Reklama

Vysvedčenie a koniec školského roka treba poriadne osláviť!

A ako inak, než prekvapením v podobe vlastnoručne upečenej sladkej maškrty. Vyskúšajte nepečený cheesecake, lahodnú jahodovú Pavlovu alebo originálnu mliečnu tortu s ovocím. Krásne prázdniny!

Čokoládová Pavlova s jahodami

Potrebujeme:

Na bielkový korpus:

100 g horkej čokolády (74 % kakaa)

180 g bielok (6 vajec)

300 g kryštálového cukru

20 g Zlatého klasu

15 ml citrónovej šťavy alebo vínneho octu

Na krém:

500 ml smotany na šľahanie

250 g mascarpone

Na ozdobenie:

500 g čerstvých jahôd

100 g horkej čokolády (74 % kakaa)

100 ml smotany na šľahanie

čerstvú mätu

Príprava:

1. Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli. V robote na stredných otáčkach šľaháme bielka. Keď sa začne tvoriť pena, postupne prisypávame cukor a šľaháme do hustej, lesklej peny cca 7 minút. Potom zašľaháme aj Zlatý klas a citrónovú šťavu.

2. Sneh nanesieme na plech vystlaný papierom na pečenie do tvaru kruhu. Polejeme roztopenou čokoládou a pomocou špajdle opatrne premiešame, aby sme vytvorili mramorovanie. Korpus vložíme do rúry vyhriatej na 160 °C, teplotu stiahneme na 110 °C a sušíme cca 1 hodinu a 45 minút.

3. Rúru počas pečenia neotvárame. Po upečení ju vypneme a v zatvorenej rúre necháme tortu chladnúť asi 1 hodinu. Tesne pred servírovaním smotanu na šľahanie spolu s mascarpone vyšľaháme dotuha a nanesieme na vychladnutý korpus. Na krém uložíme umyté a osušené jahody, Nasekanú čokoládu zalejeme smotanou, roztopíme vo vodnom kúpeli a rozmiešame dohladka. Polevou prelejem tortu a ozdobíme lístkami mäty.

Vyberáme pre Vás niečo viac

Súvisiace