Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Sladké recepty, ktoré vám pomôžu vybudovať svalovú hmotu: Fitness brownies

Sladké recepty, ktoré vám pomôžu vybudovať svalovú hmotu: Fitness brownies

Zdroj: Simona Malková

Reklama

Prinášame vám štvoricu originálnych receptov na dobre známu maškrtu menom brownies.

Môžete si ich pripravovať donekonečna, nikdy sa vám nezunujú. Navyše ich bez problémov zvládnu aj tí, ktorí sa väčšinou kuchyni vyhýbajú.

Cuketové brownies s čoko-arašidovou polevou

Suroviny

Brownies

- 150 g cukety

- 2 vajíčka

- 70 g celozrnnej špaldovej múky

- 20 g kakaa

- 1 odmerka čokoládového proteínu

- 50 g jablkového pyré bez cukru (detská výživa)

- 50 ml vody

- 1 ČL kypriaceho prášku

- sladidlo podľa chuti (stévia)

Poleva

- 10 g kakaa

- 30 g javorového sirupu

- 30 g tekutého arašidového masla

Postup

Cuketu ošúpeme a na strúhadle ju nastrúhame najemno. Zmiešame ju s vajíčkami, jablkovým pyré a vodou. Ďalej vmiešame múku, kakao, proteín, kypriaci prášok a sladidlo. Cesto dôkladne premiešame a vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie (rozmer 20 x 20 cm). Brownies pečieme 20 – 25 minút pri teplote 180 °C. Na prípravu polevy všetky suroviny spolu vymiešame. Hotové brownies natrieme polevou a necháme tuhnúť v chladničke aspoň hodinu. Pred podávaním ich môžeme ozdobiť nasekanými arašidmi alebo kakaovými bôbmi.

Poznámka

Pri pečení môžete používať aj iné oleje, než sú uvedené v receptoch. Najlepšie je striedať ich.

Nadýchané brownies s kúskami čokolády

Suroviny

- 3 vajíčka

- 50 g kokosovej múky

- 30 g kakaa

- 1 odmerka čokoládového proteínu

- 50 g jablkového pyré (detská výživa bez cukru)

- 20 g kokosového oleja

- 100 ml vody

- 40 g javorového sirupu + stévia podľa chuti

- 1/2 ČL vanilkového extraktu

- 1 ČL kypriaceho prášku

- 30 g kvalitnej horkej čokolády

Postup

Vajíčka vyšľaháme s kokosovým olejom. Ďalej prilejeme javorový sirup, vanilkový extrakt, vodu a jablkové pyré. Postupne vmiešavame proteín, kokosovú múku, kakao, kypriaci prášok a stéviu. Na záver primiešame do cesta kúsky kvalitnej horkej čokolády. Brownies pečieme 30 minút pri teplote 180 °C. Pred podávaním ich môžeme poliať čokoládovým sirupom.

Poznámka

Nezamieňajte si kokosovú múku a strúhaný kokos. Kokosová múka na seba viaže veľké množstvo tekutiny, takže pri pečení sa správa inak a ovplyvňuje konzistenciu cesta.

Vyberáme pre Vás niečo viac

Súvisiace