Reklama

Sú chutné, ľahko stráviteľné a ich príprava je rýchla a jednoduchá: Cestoviny štyrikrát inak!

Bigoli s kuracím mäsom, prosciuttom a špenátom

6 porcií

Potrebujeme:

• 500 g kuracích pŕs

• 1/2 cibule

• 3 strúčiky cesnaku

• olivový olej

• 100 g prosciutta

• morskú soľ v mlynčeku

• čierne korenie v mlynčeku

• 750 g chladených cestovín bigoli

• 100 ml suchého bieleho vína

• 125 g mladého špenátu

• 250 ml smotany na šľahanie (33 %)

• čerstvé oregano

• hoblinky parmezánu na posypanie

Postup:

Cibuľu a cesnak nasekáme nadrobno. Opečieme ich na rozohriatej panvici s olivovým olejom. Po chvíli pridáme na menšie kúsky nakrájané plátky prosciutta. Keď je cibuľa s cesnakom a prosciuttom orestovaná do zlatohneda, pridáme kuracie prsia nakrájané na malé kocky. Restujeme, kým nezískajú zlatistú farbu. Osolíme, okoreníme a môžeme dochutiť aj lístkami čerstvého oregana. Podlejeme vínom a počkáme, kým sa z neho odparí alkohol. Potom pridáme lístky umytého a osušeného špenátu. Podlejeme smotanou, zľahka premiešame a stiahneme z ohňa. Medzitým uvaríme cestoviny vo vriacej osolenej vode „al dente“ (asi 2 minúty). Scedíme a pridáme ich k omáčke. Zľahka premiešame.

Servírovanie

Cestoviny podávame v hlbokom tanieri posypané hoblinkami parmezánu a dozdobené lístkami čerstvého oregana. Na záver môžeme pokvapkať ešte olivovým olejom.

Strana

2/4

Súvisiace
Reklama