Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Tarhoňa 3-krát INAK: Ochutnáte tieto recepty a už nebudete chcieť nič INÉ!

Tarhoňa 3-krát INAK: Ochutnáte tieto recepty a už nebudete chcieť nič INÉ!

Zdroj: nmh

Reklama

Maďari zvyknú svoje deti zo žartu skúšať, kde rastie ich milovaná tarhoňa. Chutná cestovina im všetkým pripomína jačmeň.

Segedínske mäso s tarhoňou

Na 4 porcie budeme potrebovať:

• 600 g bravčového mäsa z pliecka

• 1 bielu cibuľu

• 1 lyžicu mletej červenej papriky

• 2 zelené papriky

• 2 paradajky

• 250 g tarhone

• soľ, mleté čierne korenie

• masť alebo olej

Príprava: 10 minút

Varenie: 60 minút

Pečenie: 15 minút

Postup:

Mäso umyte, osušte a nakrájajte na menšie kocky. Očistenú cibuľu nakrájajte na drobno. V hrnci rozohrejte masť a cibuľu na nej opečte dosklovita. Hrniec dajte preč z ohňa a prisypte mletú papriku. Prilejte 100 ml vody, vráťte na sporák a na nízkej teplote duste, kým sa tekutina neodparí. K cibuli pridajte mäso, osoľte ho a duste do polomäkka bez pokrievky. Ak treba, prilejte trochu vody. Papriky umyte a očistite. Prekrojte na polovicu a na polovicu prekrojte aj paradajky. Pridajte k mäsu a duste ďalej. V druhom hrnci na tuku opečte dozlatista tarhoňu a pridajte ju k takmer hotovému mäsu. Zalejte horúcou vodou, aby všetko bolo zakryté. Prikryte pokrievkou a v rúre vyhriatej na 180 °C pečte asi štvrť hodiny.

Vyberáme pre Vás niečo viac

Súvisiace