Teploty stúpajú a vonku je čoraz krajšie: Čas vytiahnuť gril! Ľahké a chutné recepty, ktoré na ňom môžete pripraviť
16. 4. 2023, 9:00
Grilované fašírky s kuskusovým šalátom
Počet porcií: 4
Potrebujeme:
- 200 g kuskusu
- 700 g mletého mäsa (mix bravčového a hovädzieho)
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 hrsť čerstvého oregana
- morskú soľ v mlynčeku
- čierne korenie v mlynčeku
- olivový olej
- 1 vajce
- 2 hrste strúhanky
- 1 avokádo
- šťavu z ½ citróna
- 1 pomaranč
- 1 hrsť čerstvej mäty
- 200 g jogurtu gréckeho typu
Postup:
Ideálne pred grilovaním kuskus uvaríme podľa návodu na obale.
V mise dôkladne zmiešame mäso, nastrúhané strúčiky cesnaku, najemno nasekané oregano, soľ, korenie, olej, vajce a strúhanku. Zo zmesi vypracujeme fašírky veľkosti dlane. Rozpálený rošt potrieme olejom a uložíme naň fašírky. Grilujeme z obidvoch strán do zlatohneda.
Avokádo nakrájame na menšie kúsky, pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme, okoreníme a pridáme k mierne vychladnutému uvarenému kuskusu. Kôru z pomaranča odkrojíme a ostrým nožom vykrojíme segmenty – mesiačiky pomaranča bez šupky, ktoré tiež pridáme do šalátu. Vytlačíme doň aj šťavu zo zvyšku pomaranča. Prilejeme olej, prisypeme natrhané lístky mäty a zľahka premiešame.
Servírovanie:
Grilované fašírky servírujeme s kuskusovým šalátom, ktorý ešte pokvapkáme olejom. Grécky jogurt podávame v samostatnej miske, dozdobený lístkami mäty a oregana.
Autor: © Nový Čas, Lidl