Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Teploty stúpajú a vonku je čoraz krajšie: Čas vytiahnuť gril! Ľahké a chutné recepty, ktoré na ňom môžete pripraviť

Grilované fašírky s kuskusovým šalátom

Počet porcií: 4

Potrebujeme:

- 200 g kuskusu

- 700 g mletého mäsa (mix bravčového a hovädzieho)

- 2 strúčiky cesnaku

- 1 hrsť čerstvého oregana

- morskú soľ v mlynčeku

- čierne korenie v mlynčeku

- olivový olej

- 1 vajce

- 2 hrste strúhanky

- 1 avokádo

- šťavu z ½ citróna

- 1 pomaranč

- 1 hrsť čerstvej mäty

- 200 g jogurtu gréckeho typu

Postup:

Ideálne pred grilovaním kuskus uvaríme podľa návodu na obale.

V mise dôkladne zmiešame mäso, nastrúhané strúčiky cesnaku, najemno nasekané oregano, soľ, korenie, olej, vajce a strúhanku. Zo zmesi vypracujeme fašírky veľkosti dlane. Rozpálený rošt potrieme olejom a uložíme naň fašírky. Grilujeme z obidvoch strán do zlatohneda.

Avokádo nakrájame na menšie kúsky, pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme, okoreníme a pridáme k mierne vychladnutému uvarenému kuskusu. Kôru z pomaranča odkrojíme a ostrým nožom vykrojíme segmenty – mesiačiky pomaranča bez šupky, ktoré tiež pridáme do šalátu. Vytlačíme doň aj šťavu zo zvyšku pomaranča. Prilejeme olej, prisypeme natrhané lístky mäty a zľahka premiešame.

Servírovanie:

Grilované fašírky servírujeme s kuskusovým šalátom, ktorý ešte pokvapkáme olejom. Grécky jogurt podávame v samostatnej miske, dozdobený lístkami mäty a oregana.

Autor: © Nový Čas, Lidl

Vyberáme pre Vás niečo viac

Súvisiace
Reklama