Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Veľký test panvíc: Na ktorej teflónke upečiete najlepšie palacinky?

Veľký test panvíc: Na ktorej teflónke upečiete najlepšie palacinky?

Zdroj: istock

Reklama

Aká je ideálna panvica? Mala by byť dobre vyvážená, mať primeranú hmotnosť a šikovnú rúčku. Hlavne by sa na ňu nemali lepiť pripravované pokrmy. Odborníci z českého magazínu dTest overili, či u nás dostupné panvice s nepriľnavým povrchom spĺňajú svoju úlohu.

Odborníci z českého magazínu dTest sa pozreli bližšie na panvice s priemerom zhruba 28 cm. Vyberali tie, ktoré sa pýšia prívlastkom nepriľnavá. Väčšina z nás si pod týmto pojmom predstaví teflónovú, hoci to nie je to isté. Povrchová úprava, ktorá zabezpečí, že jedlo neprihorí, nemusí byť len teflón.

„Všeobecne platí, že by ste nikdy pri príprave potravín na nepriľnavej panvici nemali používať kovové nástroje, aj keby napríklad výrobca tvrdil, že môžete,“ radí Hana Hoffmannová, šéfredaktorka magazínu dTest. No a rozdiely v cenách boli veľké ako Grand Canyon.

Autor: jm

Vyberáme pre Vás niečo viac

Súvisiace