Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Viedenský teľací alebo bravčový čiernohorský? Toto sú tie NAJ recepty na rezne! Budete sa zalizovať

Viedenský teľací alebo bravčový čiernohorský? Toto sú tie NAJ recepty na rezne! Budete sa zalizovať

Zdroj: lidl

Reklama

Každý ich miluje! V slovenských domácnostiach bývajú najčastejšie rezne na stole v nedeľu. Jeden ich má rád so zemiakmi, druhý s ryžou, no najlepšie sú s krajcom čerstvého chleba a kyslou uhorkou.

Viedenský teľací rezeň so zemiakovým šalátom

Na 4 porcie budeme potrebovať:

  • 4 teľacie rezne zo stehna (180 g)
  • hladkú múku
  • 1-2 vajcia
  • strúhanku
  • 30 g masla
  • soľ, mleté čierne korenie
  • olej alebo masť
  • 1 citrón

Na šalát:

  • 1 kg zemiakov
  • 1 cibuľu
  • 250 ml zeleninového vývaru
  • pol lyžice dijonskej horčice
  • 2 lyžice octu
  • 4 lyžice oleja
  • 1 šalátovú uhorku
  • soľ, mleté čierne korenie

Príprava: 20 minút

Varenie: 20 minút

Vyprážanie: 15 minút

Postup:

Urobte šalát: Zemiaky umyte a v šupke uvarte v osolenej vode. Nechajte mierne vychladnúť, ošúpte, nakrájajte na polovicu a potom na plátky. Cibuľu ošúpte a nadrobno nakrájajte. Do malého hrnca dajte vývar, uveďte do varu, pridajte horčicu, ocot, olej, soľ, korenie. Ešte teplé zemiaky zalejte vývarom a premiešajte. Nechajte vychladnúť. Uhorku očistite, nastrúhajte, osoľte a v site nechajte odkvapkať. Tesne pred podávaním primiešajte do hotového šalátu. Pripravte rezne: Mäso umyte, osušte a vyklepte natenko medzi mikroténovými vreckami. Do tanierov pripravte ingrediencie na trojobal. Do jedného nasypte múku, do druhého rozklepnite vajcia a vidličkou ich našľahajte, do tretieho dajte strúhanku. Rezne jemne osoľte a okoreňte. Obaľte ich v múke a prebytočnú múku otraste. Z oboch strán ich namočte do vajca a dôkladne obaľte v strúhanke. Strúhanku na rezne nepritláčajte. Vo veľkej panvici rozohrejte olej a pridajte maslo. Rezne opekajte z jednej strany do zlatohneda, obráťte a dopečte. Každú stranu opekajte 2-3 minúty. Citrón nakrájajte na mesiačiky a pridajte na tanieri k rezňom. Podávajte teplé s odstátym zemiakovým šalátom.

Vyberáme pre Vás niečo viac

Súvisiace