Reklama

Voňavé bylinky v hlavnej úlohe: Na zelenú explóziu chutí budú od vás všetci pýtať recept

Voňavé bylinky v hlavnej úlohe: Na zelenú explóziu chutí budú od vás všetci pýtať recept

Zdroj: nmh

Reklama

Veru, zelená v týchto dobrotách nehrá žiadnu vedľajšiu úlohu. Jej extra nasadenie poteší všetky vaše zmysly, nielen rozmaznané jazýčky. Inými slovami, bude to u vás voňať!

Šalát zo pšena a z petržlenovej vňate so pstruhom

Na 2 porcie budeme potrebovať:

• 300 g farebných paradajok

• 2-3 veľké hrste hladkolistej petržlenovej vňate (bez hrubých stoniek)

• 200 g pšena (lúpaného prosa)

• 4 filety zo pstruha lososovitého

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Dlhovekosť/ recept/ potraviny a tipy
    Zdroj: NČ/ inv

    • 2 mladé cibuľky

    • lístky mäty

    • šťavu z 1-2 citrónov

    • soľ, mleté čierne korenie

    • olivový olej

    Príprava: 20 minút

    Varenie: 30 minút

    Postup:

    Paradajky nakrájajte na drobné kúsky, nasoľte a nechajte v sitku nad miskou stiecť. Petržlenovú vňať umyte, dôkladne vysušte a nasekajte nadrobno. Nakrájajte mladú cibuľku aj lístky mäty. Do šťavy z paradajok primiešajte toľko vody, aby ste mali 360 g tekutiny. Do rajnice vsypte pšeno opláchnuté v horúcejvode, zalejte ho tekutinou, priveďte do varu, prikryte, stíšte plameň a uvarte. Nechajte takmer vychladnúť. Očistené filety pstruha potrite olejom, posypte soľou a opečte na horúcej panvici. Začnite zo strany kože (filety k panvici pritlačte) a na záver na pár sekúnd otočte. Vnútri môže ryba zostať len jemne neprepečená. Tesne pred podávaním premiešajte uvarené pšeno s paradajkami, petržlenovou vňaťou, mladou cibuľkou a mätou. Dochuťte soľou, korením, citrónovou šťavou a olivovým olejom. Podávajte s opečenými rybími filetami.

    Autor: Nový Čas Víkend

    Súvisiace