Výrazná chuť a jedinečné vlastnosti: Zelenina, ktorú takmer nepoznáte, má týchto 15 skvelých benefitov!
21. 9. 2024, 16:00
Benefity čiernej reďkovky
- Zlepšuje chuť do jedla a zvyšuje tvorbu žalúdočných štiav
- Zlepšuje metabolické procesy v tele
- Čistí pečeň
- Rozpúšťa žlčové kamene
- Šťava z reďkovky pomáha pri kašli a zápale priedušiek
- Normalizuje funkciu čriev
- Pomáha udržovať zdravie srdca
- Prispieva k zdraviu očí
- Reguluje hladinu cholesterolu
- Pomáha pri trávení
- Môže znížiť krvný tlak a hladinu cukru v krvi
- Znižuje riziko zápchy
- Zlepšuje zdravie pokožky
- Zlepšuje stav pri osteoporóze, anémii a alergiách
- Posilňuje imunitný systém
Čo obsahuje
- enzýmy prospešné pre trávenie
- vynikajúci zdroj glukozinolátov, zlúčenín síry (detoxikačné, protirakovinové vlastnosti)
- vitamín C
- vitamíny skupiny B
- vitamín E
- vlákninu
- draslík
- horčík
- fosfor
Čo si môžete z čiernej reďkovky pripraviť? Čítajte ďalej >>>
Súvisiace
Reklama