Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Za výbornou kačkou nemusíte utekať do reštaurácie: Skvelé recepty potešia oko a naplnia žalúdok!

Za výbornou kačkou nemusíte utekať do reštaurácie: Skvelé recepty potešia oko a naplnia žalúdok!

Zdroj: Lidl

Reklama
Logo Nový ČasLogo Nový Čas

Opäť je tu čas, keď gurmáni vetria na všetky strany v očakávaní lahôdok spojených s dobre živenými kačicami či husami. V reštaurácii si dajú za takýto zážitok riadne zaplatiť, skúste si preto kačacie hody spraviť doma.

Kačacia pečeň s cviklou a ríbezľovým džemom

Na 4 porcie potrebujeme:

  • 50 g mix orechov
  • 500 g vykŕmenej kačacej pečene
  • morskú soľ v mlynčeku
  • čierne korenie v mlynčeku
  • olivový olej
  • čerstvý alebo sušený tymian
  • 100 g mixu šalátových listov
  • 500 g červenej varenej repy
  • šťavu z ½ citróna
  • čerstvú mätu
  • 100 g ríbezľového džemu

Postup:

Orechy krátko opečieme na suchej panvici. Očistenú kačaciu pečeň nakrájame na hrubšie plátky, osolíme a okoreníme. Na panvici rozohrejeme olej, položíme plátky pečene, ochutíme tymianom a krátko restujeme z obidvoch strán dozlatohneda. Počas opekania pečeň polievame výpekom. V miske zmiešame umytý a osušený šalát, repu nakrájanú na malé kocky, nahrubo nasekané orechy, soľ, korenie, olej a citrónovú šťavu.

Servírovanie

Do stredu taniera naservírujeme šalát. Na vrch uložíme plátky pečene, prelejeme výpekom, posypeme mätou a dochutíme ríbezľovým džemom.

Vyberáme pre Vás niečo viac

Súvisiace