V krajine sa rozšíril nebezpečný trend: Ľudia jedia vyprážané špáradlá! Ministerstvo reaguje
25. 2. 2024, 17:00

Zdroj: Reprofoto/TikTok @nbcnews
Jeden z najnovších trendov v Južnej Kórei je jedenie vyprážaných špáradiel, ktoré sa obyčajne vyrábajú z kukuričného škrobu a batátov.
Juhokórejské Ministerstvo potravín varuje ľudí, aby nejedli zelené vyprážané špáradlá po tom, čo sa trend stal senzáciou na TikToku. Po vypražení pripomínajú zelené hranolky, píše portál Sky News. Na sociálnych sieťach sa s nimi objavili videá, ktoré získali tisícky lajkov a zdieľaní. Na jednom z nich vidno, ako sa špáradlá vyprážajú v oleji.
South Korea is urging people not to eat fried toothpicks made of starch in a shape resembling curly fries, after videos of the practice were widely shared on social media.
Ak vám video nejde prehrať, kliknite TU.
Juhokórejské ministerstvo v príspevku na sociálnej sieti X pripomína, že bezpečnosť konzumácie vyprážaných špáradiel zatiaľ nebola potvrdená. Zároveň ľudí poprosili, aby ich prestali jesť.
Špáradlá, ktoré sú šetrné k životnému prostrediu a biologicky rozložiteľné, sa zvyknú nachádzať na stoloch kórejských reštaurácii. Ich zelená farba pochádza z potravinárskeho farbiva. Podľa miestnych médií obsahujú ingredienciu zvanú sorbitol, ktorá je v malých dávkach neškodná. Pri konzumácii väčšieho množstva spôsobuje zápaly, vracanie a preháňanie.
Autor: © Nový Čas, mxp