Reklama

Chcete predísť RAKOVINE hrubého čreva? JEDZE na raňajky túto vec!

Alarmujúci je však nárast počtu prípadov rakoviny hrubého čreva u ľudí mladších ako 55 rokov. Globálne sa ich výskyt za posledné roky zdvojnásobil. Odborníci poukazujú najmä na stravu plnú ultra-spracovaných potravín, nízky pohyb, fajčenie, konzumáciu alkoholu a spracovaného mäsa.

A čo na to ďalší odborníci? Výživový vedec profesor Tim Spector, zakladateľ populárnej aplikácie Zoe, priznal, že jogurt konzumuje „väčšinu dní v týždni“. Dáva si však pozor na výber: „Nikdy nevolím nízkotučné jogurty. Nemajú dobrú chuť a navyše nie sú ideálne pre stabilitu hladiny cukru v krvi,“ vysvetľuje.

Jogurt nie je len ochranca pred rakovinou – je bohatý na vápnik, čím pomáha udržať silné kosti a predchádza osteoporóze. Okrem toho môže znižovať krvný tlak, riziko kardiovaskulárnych ochorení, a dokonca aj pomáhať pri prevencii cukrovky 2. typu.

Autor: © Nový Čas

Vyberáme pre Vás niečo viac

Súvisiace
Reklama