Klzké potraviny sú pre vaše dieťa nebezpečenstvom: 3 TIPY, ako predísť možnej tragédií
5. 7. 2024, 12:00

Zdroj: istock
Malé, tvrdé a ľahko prehĺtateľné potraviny nie sú pre vaše deti jediným rizikom možného udusenia sa. Bývalá záchranárka Nikki Jurcutzová sa vyjadrila, prečo je dôležité si dávať pozor aj na mäkké a “klzké“ potraviny.
Každý správny rodič musí mať predstavu o jedlách, ktoré by mohol a naopak, nemal dávať svojim najmenším. Mnoho potravín by totiž mohlo vážne ublížiť vašim ratolestiam.
Mäkké potraviny sa môžu zdať celkom bez rizika, zatiaľ čo malé, tvrdé a ľahko prehĺtateľné potraviny – ako sú pukance, orechy, sladkosti – predstavujú isté nebezpečenstvo udusenia. Správu priniesol portál The Sun.
Bývalá záchranárka Nikki Jurcutzová, ktorá stojí za stránkou Tiny Hearts Education pre bábätká a prvú pomoc, však varuje, že mäkké a „klzké“ potraviny predstavujú taktiež vysoké riziko tragédie.
Keď nepozornosť matky ohrozí život dieťaťa: Po tomto ho bude mať na muške 24/7.

Ako príklad uviedla plátky avokáda. Nikki napísala: "Kvôli ich textúre je jednoduchšie, že zlé rozžutý plátok avokáda pri konzumácií rýchlo "vystrelí" z ruky vášho dieťaťa smerom k zadnej časti úst a to môže spôsobiť okamžité dusenie."
Potraviny, ktoré patria do tejto klzkej kategórie sú taktiež napríklad:
- Avokádo
- Banány
- Melón
- Celé hrozno, čerešne a bobule
- Celé kúsky zaváraného ovocia
- Paradajky
- Broskyne
- Hot dogy
Na ďalšej strane sa dozviete tipy, ako predísť šmykľavosti jedla >>>
Strana
1/2
Pokračovanie na ďalšej strane