Vyhnite sa jedeniu TÝCHTO častí kuraciny: Baktérie, vírusy a... To znie strašne!
20. 4. 2025, 20:00 (aktualizované: 20. 4. 2025, 20:38)

Zdroj: istock
Pri príprave pokrmov z kuracieho mäsa si dvakrát rozmyslite, ktoré časti využijete. Niektoré z nich vám totiž môžu spôsobiť vážne problémy!
Kuracie mäso všeobecne patrí k jednému z najobľúbenejších surovín. Výhodami je, že má mnoho výživových hodnôt. Obsahuje aj veľa minerálnych látok ako vápnik, fosfor, železo, ktoré sú prospešné pre zdravie.
V tradičnej medicíne je kuracie mäso sladké, teplé a netoxické. Existuje mnoho rôznych druhov kurčiat podľa farby peria, ale vo všeobecnosti má kuracie mäso dobrý účinok na posilnenie sleziny, reguláciu krvného obehu, liečbu slabých obličiek, reumatizmu a je veľmi dobré pre ženy po pôrode.

Spomedzi kuracích častí vrátane pŕs, prsníkov a stehien majú najvyššiu výživovú hodnotu kuracie prsia, ktoré obsahujú veľa bielkovín, ale málo kalórií.
Anketa
Máte radi kuracie mäso?
Hlasovanie bolo ukončené
Pri príprave kuracieho mäsa ale musíte dávať pozor na časti kurčaťa, ktoré by sa nemali konzumovať. Ako informuje portál Haiduong, špecialista Huynh Tan Vu, vedúci oddelenia dennej liečby, vystríha pred viacerými z nich.
Strana
1/2