Žena kúpila mäso, ostala znechutená: Aha, čo spôsobuje abnormálna produkcia kurčiat!
10. 8. 2024, 16:00

Zdroj: iStock
Žena sa po nákupe kuracieho mäsa zverila s nepríjemnou skúsenosťou. Zvýšená produkcia však spôsobuje, že takéto produkty nie sú ničím výnimočným.
Alesia Cooper kúpila niekoľko kuracích pŕs zo známeho obchodného reťazca, aby ich pripravila pre svoje deti. Kuracie mäso jednoducho umývala, keď sa jej začalo rozpadávať v rukách. Svoju skúsenosť zverejnila na Facebooku, pričom ju opísala ako "falošné mäso" a tvrdila, že odvtedy kuracie mäso neurobila.
Tento jav sa v skutočnosti nazýva "špagetové mäso" alebo v tomto prípade "špagetové kurča" a vyskytuje sa u malého percenta chovanej hydiny. Špagetové mäso" je v skutočnosti výsledkom šľachtenia, ktoré vedie k tomu, že kurčatá s veľkými prsiami rastú rýchlejšie. Informoval o tom portál Lad Bible.
Keď kurčatá narastú do abnormálnej veľkosti za taký krátky čas, tkanivá, ktoré tvoria ich svaly, nedostávajú dostatok kyslíka. To spôsobuje, že sa vlákna oddeľujú a pripomínajú špagety. Napriek tomu, že to môže vyzerať divne a nechutne, ide o bezpečné mäso na jedenie, aj keď oveľa viac žuvacie.
Šéfkuchár Martin Novák komentuje jedlo, ktoré dostal v nemocnici.

Zdroj: sis
Keď sa kurčatá pestujú na mäso, nazývajú sa brojlerové kurčatá. Podľa Národnej rady pre kurčatá sa v súčasnosti pestujú dvakrát rýchlejšie ako pred 50 rokmi.
Podľa denníka Wall Street Journal sa v roku 2019 zistilo, že štyri až päť percent vzoriek prsného mäsa je "špagetové mäso". Dr. Massimiliano Petracci, profesor poľnohospodárstva a potravinárstva na Bolonskej univerzite, vysvetlil pre WSJ: "Existuje dôkaz, že tieto abnormality sú spojené s rýchlo rastúcimi vtákmi."
Autor: © Nový Čas