Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Dali by ste si pod zub niečo rýchle a ľahké? Paradajky na tri spôsoby: Ulahodia vám surové aj pečené!

Avokádové maslo na toaste s paradajkovou salsou



Potrebujeme

  • 2-3 zrelé avokáda (250 g vydlabanej dužiny)
  • 60 g nesoleného masla
  • 3 limetky (nastrúhajte kôru, aby jej bolo1½ lyžice, potom z nich vyžmýkajte 1½ lyžice šťavy)
  • 10 g lístkov estragónu, nasekaných nahrubo
  • 10 g kôpru, nasekaného nahrubo
  • 200 g cherry paradajok, nakrájaných na štvrtinky
  • 2 lyžičky kapár, nakrájaných nadrobno
  • 2 lyžice olivového oleja, plus trochu navyše na podávanie
  • 4 krajce kváskového chleba
  • 1 malý strúčik cesnaku
  • ¼ lyžičky rímskej rasce, opraženej a rozdrvenej
  • soľ
  • čierne korenie

Postup:

  1. Avokádo a maslo dajte do malej nádoby robota alebo do misky (ak použijete tyčový mixér) a pridajte k nim polovicu limetkovej kôry i šťavy a ½ lyžičky soli. Rozmixujte nahladko a niekoľkokrát zotrite hmotu zo stien nádoby, ak je to potrebné. Hmotu a dve tretiny množstva oboch byliniek dajte do misky, premiešajte a uložte na 10 minút do chladničky.
  2. Paradajky, kapary, zvyšnú limetkovú kôru a šťavu, olivový olej a poriadnu štipku korenia zmiešajte v mise a odložte.
  3. Krajce chleba opečte a jednu stranu vždy potrite cesnakom. Nechajte chlieb trochu vychladnúť, potom ho potrite avokádovým maslom a navrch dajte paradajkovú salsu. Posypte praženou rascou a zvyšnými bylinkami, okoreňte, pokvapkajte olejom a podávajte.

Strana

2/3

Vyberáme pre Vás niečo viac

Súvisiace
Reklama