Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Máte doma nazvyš kopec marhúľ? Pozrite, čo s nimi: Na takýto spôsob ste ich ešte nejedli

Máte doma nazvyš kopec marhúľ? Pozrite, čo s nimi: Na takýto spôsob ste ich ešte nejedli

Zdroj: lidl

Reklama

Keď dozrievajú, netreba váhať, pretože ich sezóna trvá žalostne krátko. Jeden týždeň strom chytí oranžovú farbu, druhý sú na ňom už len zelené listy. Ak už máte spravený džem I zaváraniny, poďte sa trochu zahrať na cukrárov!

Nepečená torta z kyslej smotany a jogurtu s marhuľami

12 porcií

Potrebujeme:

Krém

- 200 g mascarpone

- 150 g práškového cukru

- 500 g kyslej smotany

- 400 g smotanového jogurtu gréckeho typu (10 %)

Torta

- 20 marhúľ

- 450 g marhuľového džemu

- 190 g marhuľovej výživy

- cca 20 dlhých cukrárskych piškót

- cca 200 g okrúhlych detských piškót

- čerstvú mätu

Postup:

Krém

Všetky suroviny metličkou zmiešame.

Torta

Polovicu marhúľ nakrájame na osminy. V druhej miske zmiešame džem s výživou. Dno tortovej formy natrieme tenkou vrstvou krému. Dlhé piškóty z jednej strany zrežeme a uložíme po obvode formy. Tortu postupne vyskladáme z vrstvy okrúhlych piškót, krému, osminiek marhúľ, krému, piškót, marhuľovej zmesi, krému, piškót, marhuľovej zmesi a krému. Necháme stuhnúť v chladničke ideálne do druhého dňa.

Servírovanie

Pred podávaním nepečenú tortu ozdobíme polovicami marhúľ a lístkami mäty.

Vyberáme pre Vás niečo viac

Súvisiace