Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Nestojte nad hrncami celý víkend: Jednoduché domáce recepty, na ktorých si pochutíte

Nestojte nad hrncami celý víkend: Jednoduché domáce recepty, na ktorých si pochutíte

Zdroj: lidl

Reklama
Logo Nový ČasLogo Nový Čas

Chcete si víkend užiť, a nie stáť nad hrncami celé hodiny? Môžete ísť, samozrejme, do reštaurácie, no ak máte radšej domácu kuchyňu, toto menučko by vám mohlo byť sympatické.

Polievka minestrone s paradajkamia parmezánom

Na 6 porcií potrebujeme:

  • olivový olej
  • 2 mrkvy
  • ½ zeleru
  • 3 petržleny
  • soľ
  • čierne mleté korenie
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 8 stoniek stonkového zeleru
  • 1 zväzok lahôdkovej cibuľky
  • 4 bobkové listy
  • čerstvú bazalku
  • čerstvú petržlenovú vňať
  • 2 lyžice masla
  • 100 ml bieleho suchého vína
  • 400 g krájaných lúpaných paradajok
  • 2 l zeleninového vývaru alebo vody
  • chlieb alebo bagetu
  • 100 g mrazeného hrášku
  • 100 g mladého špenátu
  • 1 strúčik cesnaku
  • 50 g parmezánu

Postup:

Koreňovú zeleninu (mrkvu, zeler a petržlen) nakrájame na menšie kúsky. Orestujeme v hrnci na oleji a ochutíme soľou a korením. Pridáme nadrobno nasekaný cesnak, stonkový zeler a biele časti lahôdkovej cibuľky. Prihodíme bobkové listy a maslo. Premiešame, kým sa maslo rozpustí, a prilejeme biele víno. Keď sa z vína odparí alkohol, do hrnca prilejeme paradajky z konzervy. Prisypeme soľ, korenie a podlejeme vývarom alebo vodou. Prikryjeme pokrievkou a necháme variť. Pred koncom pridáme hrášok, mladý špenát, nasekanú petržlenovú vňať a bazalku. Pečivo nakrájame na krajce a opečieme na oleji dozlatohneda. Opečené krajce potrieme strúčikom cesnaku.

Servírovanie

Polievku minestrone servírujeme s pečivom a posypeme strúhaným parmezánom.

Vyberáme pre Vás niečo viac

Súvisiace