Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Recepty s kyslou kapustou, ktoré ešte nepoznáte: Všetko, čo potrebujete, už máte doma!

Zapekané zemiaky s kyslou kapustou

Na 8 porcií potrebujeme:

  • 1 kg mletého bravčového mäsa z pliecka
  • olivový olej
  • 100 g údenej slaniny vcelku
  • 2 cibule
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžičku mletej sladkej papriky
  • 1 lyžičku celej rasce
  • morskú soľ v mlynčeku
  • čierne korenie v mlynčeku
  • 1,5 kg zemiakov
  • 700 g kyslej kapusty
  • 400 g kyslej smotany (18 %)
  • čerstvú pažítku

Postup:

Na panvici s trochou olivového oleja restujeme slaninu nakrájanú na kocky. Po chvíli pridáme nadrobno nasekané cibule a cesnak. Dozlatista opečený základ stiahneme z ohňa a ochutíme sladkou mletou paprikou a rascou. Mleté mäso osolíme, okoreníme a zmiešame s mierne vychladeným základom. Očistené a umyté zemiaky nakrájané na tenké plátky osolíme a okoreníme. ½ rozložíme na dno zapekacej misy. Na zemiaky rovnomerne rozprestrieme mäsovú zmes. Pridáme vrstvu scedenej kyslej kapusty a na záver vrstvu zvyšných zemiakov. Povrch pokvapkáme olivovým olejom, posypeme rascou a ochutíme soľou a čiernym korením. Zakryjeme alobalom a pečieme pri 200 °C približne 1,5 hodiny. V polovici pečenia alobal odstránime.

Servírovanie

Servírujeme s kyslou smotanou a posýpané nasekanou pažítkou.

Autor: kk, Nový Čas Víkend

Vyberáme pre Vás niečo viac

Súvisiace
Reklama