Recepty s májovou bryndzou, po ktorých sa bude zalizovať celá rodina: Stará klasika, ale aj novinka, ktorú si zamilujete
14. 5. 2023, 8:30

Zdroj: Lidl
Hoci ju v obchodoch dostať po celý rok, májová je tá najlepšia. Bryndza, náš národný poklad, je mimoriadne vďačnou kuchynskou surovinou. Jej výrazná chuť ju doslova predurčuje na to, aby doslova ovládla pokrm, ktorého je súčasťou.
Bravčová panenka na cesnaku s bryndzou a so sušenou šunkou
Na 2 porcie potrebujeme:
Pučené zemiaky
- 500 g zemiakov
- morskú soľ v mlynčeku
- 70 g masla
- 70 g sušených paradajok v oleji
Panenka na cesnaku
- 300 g bravčovej panenky
- morskú soľ v mlynčeku
- čierne korenie v mlynčeku
- olivový olej
- čerstvý rozmarín
- 50 g sušenej šunky
- 4 strúčiky cesnaku
- 100 g bryndze
- 2 lyžice masla
- 2 lahôdkové cibuľky
Postup:
Pučené zemiaky
Očistené zemiaky nakrájame a uvaríme v osolenej vode domäkka. Potom ich precedíme, pridáme maslo, na drobné kúsky nakrájané sušené paradajky a aj kúsok oleja z paradajok. Pučidlom popučíme a podľa chuti dosolíme.
Panenka na cesnaku
Bravčovú panenku očistíme a nakrájame na hrubšie plátky. Uložíme ich rezom dole a dlaňou pritlačíme. Medailóniky ochutíme soľou, korením, pokvapkáme olejom a posypeme rozmarínom. Opekáme ich sprudka na rozohriatej panvici s olejom. Pridáme na väčšie kusy nakrájanú šunku a plátky cesnaku. Po asi 6 minútach (podľa hrúbky mäsa), keď sú medailóniky z jednej strany opečené, obrátime ich, na každý položíme kúsok bryndze a lyžicou pritlačíme. Na panvicu pridáme menšie kúsky masla a necháme roztopiť. Stiahneme z ohňa, prikryjeme alobalom a necháme dôjsť.
Servírovanie - Panenku prelejeme výpekom a posypeme nasekanou lahôdkovou cibuľkou.
Strana
1/3