Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Sladkosti, z ktorých nemusíte mať výčitky: Tajné recepty výživovej poradkyne Luberdovej!

Sladkosti, z ktorých nemusíte mať výčitky: Tajné recepty výživovej poradkyne Luberdovej!

Zdroj: anc

Reklama
Logo Nový ČasLogo Nový Čas

Bývalá vicemiss, modelka a moderátorka, dnes však hlavne výživová poradkyňa Mirka Luberdová (37) nás pustila do kuchyne a pre Nový Čas Nedeľa prezradila tri tajné recepty. Pripravte si sladké, no zdravé potešenie, z ktorého nemusíte mať výčitky.

Tvarohové guľky

Na cesto potrebujeme

  • 300 g špaldovej krupice alebo mletých ovsených vločiek
  • 300 g kvalitného hrudkového tvarohu
  • 3 vajíčka
  • jahody
  • marhule
  • slivky
  • maslo

Na posypanie potrebujeme (môžeme zvoliť rôzne možnosti):

  • 1/2 hrnčeka tvarohu
  • javorový sirup alebo trstinový cukor
  • mletý mak a orechy
  • 70% horká čokoláda
  • (nastrúhať alebo roztopiť s trochou kokosového
  • tuku alebo masla)

Postup

Pri tomto recepte je veľmi dôležité zvoliť kvalitný hrudkový tvaroh, určite nie nízkotučný. Guľky by vám potom nedržali. Pomer je na 100 g tvarohu vždy 100 g špaldovej krupice a jedno vajíčko. Z 300 g pripravíte zhruba 20 guliek. Všetky ingrediencie zmiešame a vypracujeme cesto rukou na kompaktnú masu. Ak máte chuť experimentovať, skúste pridať do cesta škoricu, vanilku a nastrúhať kôru z 1/2 citróna.

Pri tvorení guliek odporúčam mať po ruke misku so studenou vodou a počas ,,guľkania’’ ruku priebežne namáčať. Vlhkou rukou spravíme placku, do ktorej dáme do stredu lyžičku orieškového krému, ovocie, a tvarujeme. Varíme vo vriacej vode, kým guľky nevyplávajú na povrch. Podávať môžeme rôznymi spôsobmi, napríklad poliate roztopeným maslom, posypať tvarohom, ktorý zmiešame s nastrúhanou limetkou alebo citrónovou kôrou. Pridáme trstinový alebo iný cukor.

Guľky taktiež skvelo chutia posypané mletým makom a javorovým sirupom. Moja dcérka ich miluje s roztopenou horkou čokoládou zmiešanou s kokosovým tukom a trochou javorového sirupu. Alebo si môžete pripraviť pomleté orechy, či už vlašské, lieskové, alebo pekanové.

Vyberáme pre Vás niečo viac

Súvisiace