Reklama

Stejky pre gurmánov, z ktorých sa vám budú zbiehať slinky: Pripravíte ich jednoducho!

Stejk z tuniaka s paradajkovou salsou a brokolicou

2 porcie

Potrebujeme:

• olivový olej

• 1 zväzok lahôdkovej cibuľky

• 5 strúčikov cesnaku

• 300 g brokolice

• soľ

• 1 hrsť zelených olív bez kôstok

• 100 g cherry paradajok (mix farieb)

• čierne korenie

• 1 lyžičku strúhaného zázvoru

• 2 lyžice medu

• 2 stonky stonkového zeleru

• 350 g stejku z tuniaka

• 400 g krájaných paradajok z konzervy

• šťavu z 1 limetky

• 70 g masla

Postup:

V hrnci na oleji orestujeme nadrobno nasekanú lahôdkovú cibuľku a 3 strúčiky cesnaku dozlatista.

Kým sa základ restuje, dáme do ďalšieho hrnca s vriacou osolenou vodou krátko variť brokolicu rozobranú na ružičky.

Základ (cibuľku a cesnak) ochutíme soľou a korením. Pridáme na menšie časti nakrájané olivy, cherry paradajky, zázvor a 1 lyžicu medu. Prihodíme nasekaný zeler a všetko spolu restujeme. Po chvíli pridáme paradajky z konzervy a podľa potreby ochutíme soľou, korením alebo 1 lyžicou medu. Prilejeme šťavu z ½ limetky a na miernom ohni varíme asi 10 minút.

Uvarenú brokolicu scedíme, prepláchneme v studenej vode, osušíme a restujeme na panvici s olejom spolu s nakrájanou cibuľkou, 2 strúčikmi cesnaku a zelerom. Prihodíme maslo (cca 30 g) a premiešame.

Rybu osolíme, okoreníme a položíme na rozpálenú panvicu s olejom opekať približne 1 minútu z každej strany. Do panvice prihodíme maslo (cca 40 g), stiahneme z ohňa a prelejeme šťavu z ½ limetky.

Autor: © Nový Čas Víkend, Lidl

Vyberáme pre Vás niečo viac

Súvisiace
Reklama