Reklama

Štyri perfektné recepty s bielym zlatom v hlavnej úlohe: Bryndza sa dá použiť i v koláči!

Panenka na cesnaku s bryndzou a so sušenou šunkou

Počet porcií: 2

Potrebujeme:

Pučené zemiaky

  • 500 g zemiakov
  • morskú soľ v mlynčeku
  • 70 g masla
  • 70 g sušených paradajok v oleji

Panenka na cesnaku

  • 300 g bravčovej panenky
  • morskú soľ v mlynčeku
  • čierne korenie v mlynčeku
  • olivový olej
  • čerstvý rozmarín
  • 50 g sušenej šunky
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 100 g bryndze
  • 2 lyžice masla
  • 2 lahôdkové cibuľky

Postup:

Pučené zemiaky

Očistené zemiaky nakrájame a uvaríme v osolenej vode domäkka. Potom ich precedíme, pridáme maslo, na drobné kúsky nakrájané sušené paradajky a aj trochu oleja z paradajok. Pučidlom popučíme a podľa chuti dosolíme.

Panenka na cesnaku

Bravčovú panenku očistíme a nakrájame na hrubšie plátky. Uložíme ich rezom dole a dlaňou pritlačíme. Medailóniky ochutíme soľou, korením, pokvapkáme olejom a posypeme rozmarínom. Opekáme ich sprudka na rozohriatej panvici s olejom. Pridáme na väčšie kusy nakrájanú šunku a plátky cesnaku. Po asi 6 minútach (podľa hrúbky mäsa), keď sú medailóniky z jednej strany opečené, ich obrátime, na každý položíme kúsok bryndze a lyžicou pritlačíme. Na panvicu pridáme menšie kúsky masla a necháme roztopiť. Stiahneme z ohňa, prikryjeme alobalom a necháme dôjsť.

Servírovanie: Bravčovú panenku na cesnaku s pučenými paradajkami prelejeme výpekom a posypeme nasekanou lahôdkovou cibuľkou.

Strana

2/4

Súvisiace
Reklama