Reklama

Zemiaky ste na tento spôsob ešte nejedli: Všetci od vás budú pýtať recept!

Zemiaky ste na tento spôsob ešte nejedli: Všetci od vás budú pýtať recept!

Zdroj: dobre jedlo

Reklama

Zemiaky nechýbajú asi v žiadnej kuchyni a dajú sa pripraviť na sto spôsobov. Je to hotový poklad, do ktorého môžete načrieť kedykoľvek sa vám ráči a uvariť rôzne skvelé jedlá. 

Zemiakové misky s vajcom

  • 5 porcií
  • príprava 25 minút
  • pečenie 35 minút
Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Dlhovekosť/ recept/ potraviny a tipy
    Zdroj: NČ/ inv

    Potrebujeme:

    • 800 g zemiakov
    • 2 strúčiky cesnaku
    • 150 g oravskej slaniny
    • 1 lyžičku masla
    • 1 lyžičku drvenej rasce
    • 5 vajec
    • pažítku na posypanie
    • soľ, mleté čierne korenie

    Postup:

    • Zemiaky ošúpte, nakrájajte na kocky a dajte variť do osolenej vody s olúpaným cesnakom nasekaným nadrobno. Počas varenia zemiakov dajte opekať nadrobno nakrájanú slaninu. Keď sú zemiaky mierne rozvarené, odstavte ich, zlejte vodu a nechajte krátko odpariť. Zemiaky roztlačte, pridajte opečenú slaninu bez vytopenej masti, kúsok masla, rascu, čerstvo pomleté čierne korenie a podľa chuti osoľte. Spolu vymiešajte na hustú kašu. Do vymastených zapekacích misiek vložte zemiakovú kašu a v strede urobte jamku. Do každej rozklepnite vajce. Vložte do rúry vyhriatej na 190 °C na 15 minút. Keď bielok zhustne, zvýšte teplotu na 200 °C a pečte ešte 15 - 20 minút. Asi 5 minút pred dopečením posypte hniezda nastrúhaným syrom a nechajte v rúre mierne zapiecť. Podávajte teplé a posypané pažítkou.

    Ďalší recept nájdete na druhej strane.

    Súvisiace