Ján dobyl Londýn svojou klobásou! Angličania sa jej nevedia nabažiť: Tajomstvo špeciálneho receptu
27. 3. 2025, 19:00 (aktualizované: 28. 3. 2025, 9:48)

Zdroj: Smokey Yard
Obľúbená pochúťka Slovákov našla svoje miesto aj v zahraničí! Ján (32) zo Šamorína otvoril v Londýne mäsiarstvo a svojimi klobáskami, ktoré robí podľa rodinného receptu, doslova dobyl mesto. Do Anglicka prišiel pred rokmi a živil sa ako kuchár. Dnes má svoj vlastný biznis. Aké boli jeho začiatky a čo všetko ešte miestnym ponúka?
Zdroj: Markéta Grimes - Products Exposure
Zdroj: Kristóf Gremsperger - gremi_photograpy
Zdroj: Smokey Yard
Galéria k článku

Zdroj: NČ / ms (Farkašová)
Ján do Anglicka prišiel v roku 2013, keď ho ujo pozval k sebe do Bury, aby si vyskúšal život v zahraničí. „Netrvalo to dlho. Do Londýna som sa neskôr presťahoval spolu s priateľkou,“ začína svoje rozprávanie. Dlho sa živil ako kuchár a vypracoval sa na pozíciu šéfkuchára.
Ján priniesol do Veľkej Británie lahôdku podľa rodinného receptu: Klobáskami dobyl Londýn
Pozrieť galériu k článku„Mám blízko k mäsiarstvu, pretože môj otec vlastní mäsiarstvo v Šamoríne, kde som sa naučil veľa už v mladosti, keď som tam pracoval. Po príchode do Anglicka som dovážal otcove klobásy kamarátom a známym a postupne som začal rozvážať po celom Anglicku, keď som získal zákazníkov. Časom však bolo čoraz ťažšie zvládať prácu a rozvoz klobás, takže som sa sústredil na svoju kariéru,“ rozpletá klobáskový príbeh. A potom prišla pandémia...
Strana
1/3
Pokračovanie na ďalšej strane