Neviete čo na nedeľný obed? Vyskúšajte jesenné špeciality mladých kuchárov!
18. 10. 2014, 8:05 (aktualizované: 29. 5. 2020, 12:40)

Zdroj: ee
Jeseň na tanieri. Na takúto tému včera mladí kuchári prevažne z východného Slovenska pripravovali originálne jedlá.

Zdroj: ee

Zdroj: ee

Zdroj: ee
Galéria k článku
Využívali pritom sezónne produkty ako tekvicu, huby či čučoriedky. Odbornú porotu prekvapili svojou kreativitou. Špeciality pripravovala desiatka mladých kuchárov. Povinnou surovinou pre súťažiacich kategórie junior boli kuracie prsia. Odborná porota hodnotila hlavne chuť a vzhľad. Súťažila aj študentka Gabriela Porubská (18) z Košíc, ktorej recept na kuracie prsia plnené kačacou pečeňou a gaštanmi nás zaujal.
Recept na hokaido kuracie prsia
Ingrediencie:
- 2 kuracie prsia,
- 500 g hokaido tekvice,
- 125 g čučoriedok,
- 2 plátky kačacej pečene,
- 8 gaštanov,
- maslo,
- čierny sezam.
Autor: © Nový Čas