Reklama

Peter sa tešil, že si vypestuje hlivu: Len čo to zbadal, pochopil, že sa jej NIKDY nedočká!

Peter sa tešil, že si vypestuje hlivu: Len čo to zbadal, pochopil, že sa jej NIKDY nedočká!

Zdroj: Peter/tip

Reklama

Výborný postreh! Tak takým sa môže pýšiť Peter z Nitry, ktorý sa rozhodol, že si v domácich podmienkach vypestuje hlivu ustricovitú.

Zázrak z prírody, ktorý vám nakopne imunitu a telo zaplaví množstvom vitamínov, minerálov či stopových prvkov, patrí na Slovensku k vyhľadávaným hubám. Tí pohodlnejší si ju kúpia v supermarkete alebo skočia do reštaurácie. Pre náročnejších konzumentov je tu však ešte jedna možnosť, ako sa k obľúbenej maškrte dopracovať.

Hliva ustricovitá vám pri troške šikovnosti môže vyrásť aj rovno pod nosom. Na domácu hlivu si robil zálusk aj čitateľ Peter. Zakúpil rovno 12-litrový substrát, z ktorého v priebehu polroka mal dopestovať viac ako 4 kg húb. Ešte predtým, ako sa pustil do práce, prečítal si informácie na neveľkej etikete. "Na obale ma hneď zarazila táto veta ´prerastanie do 30. 2. 2016´. Neviem o tom, že by existoval taký deň," napísal so smajlíkom čitateľ a pobavene dodal: "Mám naň teraz čakať?"

Anketa

Máte radi hlivu?

  • Áno83%
  • Nie16%

Hlasovanie bolo ukončené

Autor: voj

Vyberáme pre Vás niečo viac

Súvisiace