Reklama

Úspech školákov spod Vysokých Tatier na medzinárodnej gastrosúťaži: TÝMTO jedlom zabodovali u poroty!

Úspech školákov spod Vysokých Tatier na medzinárodnej gastrosúťaži: TÝMTO jedlom zabodovali u poroty!

Zdroj: asoš

Reklama

Slováci získali výrazný úspech na európskom gastrofestivale v tureckom Manavgate! A nepostarali sa o to nejakí kuchárski bardi, ale mladé trio. Štyri zlaté medaily i absolútne víťazstvo tam získali študenti Strednej odbornej školy hotelovej z Horného Smokovca vo Vysokých Tatrách.

Na začiatku apríla sa zišlo v luxusnom tureckom rezorte The Raga Side v Manavgate 146 študentov z 15 európskych krajín. Pod veľmi pozorným zrakom medzinárodnej poroty tam predviedli svoje umenie v rámci súťaže Gastro Erasmus. Slovensko zastupovali študenti zo Strednej odbornej školy hotelovej v Hornom Smokovci a odniesli si odtiaľ 4 zlaté medaily v 4 kategóriách.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Gastro erazmus - kuchárske zlato z tureckého Manavgatu / The Raga Side
    Zdroj: NČ / ms (anc / Ludma)

    Absolútni víťazi

    V Turecku predviedol umenie aj druhák Jozef Babuša (16), ktorý získal dokonca titul absolútneho víťaza v kategórii hlavné jedlo a špeciálne ocenenie najlepšieho účastníka súťaže. Absolútnou víťazkou v kategórii príprava ryby sa stala štvrtáčka Viktória Orolinová (18), ktorá sa predviedla s rybacou roládou, bryndzovo-zemiakovým šalátom v opekanom zemiaku. K nemu priložila chips z rybacej kože a líčka. Exceloval aj tretiak Lukáš Hovanec (17), ktorý získal zlatú medailu za slovenské pirohy plnené bryndzovo-hríbovou plnkou, espumu (penu) z kyslej smotany s medvedím cesnakom.

    Pokračovanie na druhej strane.

    Vyberáme pre Vás niečo viac

    Súvisiace