Pstruh na grile na dva spôsoby: Po vyskúšaní tohto receptu nebudete chcieť jesť nič iné!
1. 10. 2022, 8:00

Zdroj: lidl
Reklama
Zdravá slovenská ryba skombinovaná so zeleninou - kto by takúto pochúťku nemal rád!
Zdroj: lidl
Zdroj: lidl
Zdroj: lidl
Galéria k článku
4 fotografiePrejsť do galérie
Grilovaný pstruh s jogurtovým šalátom
Potrebujeme:
Grilovaný pstruh:
- 2 pstruhy dúhové
- čerstvý rozmarín
- 1 citrón
- olivový olej
- soľ
- mleté čierne korenie
Jogurtový šalát:
- 1 uhorku
- 2 stopky stopkového zeleru
- 1 zväzok reďkoviek
- 1 červenú cibuľu
- soľ
- mleté čierne korenie
- 200 g smotanového jogurtu (10 %)
- čerstvú mätu
- šťavu z ½ citróna
Postup:
- Pstruhy umyjeme a osušíme. Do každého vložíme vetvičku rozmarínu a mesiačik citróna. Ryby z obidvoch strán dôkladne pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a okoreníme. Grilujeme na rozohriatom grile z obidvoch strán. Podľa potreby môžeme ešte pokvapkať olivovým olejom.
Jogurtový šalát - Očistenú uhorku pozdĺžne prekrojíme na polovicu a pomocou lyžičky z nej odstránime jadierka. V miske zmiešame uhorku, očistený zeler a reďkovky nakrájané na plátky. Potom pridáme cibuľu nasekanú nadrobno. Ochutíme soľou a čiernym korením. Pridáme vychladnutý jogurt, nadrobno nasekané lístky mäty a šťavu z ½ citróna.
Servírovanie - Grilovaného pstruha pokvapkáme citrónovou šťavou a podávame s jogurtovým šalátom. Jedlo dozdobíme lístkami mäty.
Strana
1/2
Pokračovanie na ďalšej strane