Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Pstruh na grile na dva spôsoby: Po vyskúšaní tohto receptu nebudete chcieť jesť nič iné!

Pstruh na grile na dva spôsoby: Po vyskúšaní tohto receptu nebudete chcieť jesť nič iné!

Zdroj: lidl

Reklama

Zdravá slovenská ryba skombinovaná so zeleninou - kto by takúto pochúťku nemal rád!

Grilovaný pstruh s jogurtovým šalátom

Potrebujeme:

Grilovaný pstruh:

  • 2 pstruhy dúhové
  • čerstvý rozmarín
  • 1 citrón
  • olivový olej
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Jogurtový šalát:

  • 1 uhorku
  • 2 stopky stopkového zeleru
  • 1 zväzok reďkoviek
  • 1 červenú cibuľu
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 200 g smotanového jogurtu (10 %)
  • čerstvú mätu
  • šťavu z ½ citróna

Postup:

  • Pstruhy umyjeme a osušíme. Do každého vložíme vetvičku rozmarínu a mesiačik citróna. Ryby z obidvoch strán dôkladne pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a okoreníme. Grilujeme na rozohriatom grile z obidvoch strán. Podľa potreby môžeme ešte pokvapkať olivovým olejom.
    Jogurtový šalát
  • Očistenú uhorku pozdĺžne prekrojíme na polovicu a pomocou lyžičky z nej odstránime jadierka. V miske zmiešame uhorku, očistený zeler a reďkovky nakrájané na plátky. Potom pridáme cibuľu nasekanú nadrobno. Ochutíme soľou a čiernym korením. Pridáme vychladnutý jogurt, nadrobno nasekané lístky mäty a šťavu z ½ citróna.
    Servírovanie
  • Grilovaného pstruha pokvapkáme citrónovou šťavou a podávame s jogurtovým šalátom. Jedlo dozdobíme lístkami mäty.

Vyberáme pre Vás niečo viac

Súvisiace