Reklama

Štyri perfektné recepty s bielym zlatom v hlavnej úlohe: Bryndza sa dá použiť i v koláči!

Štyri perfektné recepty s bielym zlatom v hlavnej úlohe: Bryndza sa dá použiť i v koláči!

Zdroj: Lidl

Reklama

Má lahodnú chuť, obsahuje probiotiká, vitamíny, minerály a množstvo ďalších prospešných látok.

Vďaka tomu sa bryndza nazýva aj bielym zlatom a my vám teraz dáme niekoľko tipov, ako ju využiť v kuchyni.

Stejk zo sviečkovice so zemiakmi plnenými bryndzou

Počet porcií: 2

Potrebujeme:

  • 2 stejky z hovädzej sviečkovice
  • 2 veľké zemiaky
  • morskú soľ v mlynčeku
  • 100 g bryndze
  • 2 lahôdkové cibuľky
  • 1 strúčik cesnaku
  • čerstvý kôpor
  • čierne korenie v mlynčeku
  • 4 plátky prosciutto crudo
  • olivový olej
  • 2 lyžice masla
  • šťava z ½ citróna

Postup:

Zemiaky v šupke uvaríme v osolenej vode. Prerežeme na polovicu a vnútro vydlabeme tak, aby okraje zostali dostatočne pevné. V miske zmiešame vydlabané vnútro zemiakov, bryndzu, biele časti lahôdkovej cibuľky nasekané na kolieska, nastrúhaný cesnak, kôpor nasekaný najemno, soľ a korenie.

Plnkou naplníme polovice zemiakov, obalíme prosciuttom, preložíme do zapekacej misky a pokvapkáme olejom. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C približne 20 minút dozlatista. Umyté a osušené stejky pokvapkáme olejom, osolíme a okoreníme. Opečieme ich sprudka na rozpálenej panvici s trochou oleja do zlatohneda. Stiahneme z ohňa, na každý stejk položíme kúsok masla, pokvapkáme trochou citrónovej šťavy, prikryjeme alobalom a necháme 2 – 3 minúty odpočívať.

Servírovanie: Stejk podávame preliaty výpekom a s plnenými zemiakmi. Jedlo dozdobíme kôprom a nasekanými zelenými časťami lahôdkovej cibuľky.

Súvisiace