Reklama

Adventné pečenie, ktoré vám prevonia celý domov: Prinášame skvelé recepty na predvianočný stôl!

Adventné pečenie, ktoré vám prevonia celý domov: Prinášame skvelé recepty na predvianočný stôl!

Zdroj: Lidl.sk

Reklama

Aj vaša domácnosť posledné týždne krásne rozvoniava? Vypekáte poctivo od začiatku adventu a plánujete v tom pokračovať až do Vianoc? Ak vám náhodou došli osvedčené recepty, nech sa páči, tieto dva určite nesklamú.

Kokosové pusinky na lineckom ceste

Na 14 porcií potrebujeme:

Linecké kolieska

  • 220 g hladkej múky
  • 60 g práškového cukru
  • 50 g mletých mandlí
  • 150 g studeného masla
  • 1 žĺtok

Kokosové pusinky

  • 90 g bielkov (z cca 3 vajec)
  • 210 g práškového cukru
  • 1 lyžičku Zlatého klasu
  • 1 lyžičku citrónovej šťavy
  • 180 g strúhaného kokosu

Plnka

  • 100 ml smotany na šľahanie (33 %)
  • 100 g horkej čokolády (74 % kakaa)
  • 50 g masla
  • 20 g medu
  • 200 g malinového džemu

Zdobenie

  • 200 g horkej čokolády (74 % kakaa)
  • 30 ml slnečnicového oleja
  • 100 g strúhaného kokosu

Postup

Linecké kolieska

V robote s nadstavcom lopatka zmiešaním všetkých sypkých surovín a masla vypracujeme mrveničku. Potom prilejeme žĺtok a miešame, kým sa zmes nespojí. Vymiesené cesto zabalíme do papiera na pečenie a necháme aspoň hodinu v chladničke. Potom ho na pomúčenej pracovnej doske rozvaľkáme a vykrojíme z neho kolieska. Preložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 10 – 15 minút.

Kokosové pusinky

Bielky s cukrom šľaháme vo vodnom kúpeli asi 5 minút, kým sa cukor úplne rozpustí a zmes je teplá na dotyk. Potom ich v mixéri ešte teplé na najvyšších otáčkach vyšľaháme na tuhý sneh. Pridáme doň Zlatý klas, citrónovú šťavu a zašľaháme. Následne ručne vmiešame kokos. Zmesou naplníme cukrárske vrecko s ozdobnou zúbkovanou špičkou a na plech vystlaný papierom na pečenie nanášame pusinky. Vložíme ich do rúry vyhriatej na 160 °C, teplotu znížime na 110 °C a sušíme približne 1 hodinu.


Plnka

V kastróle zohrejeme smotanu. Dávame pozor, nesmie vrieť. Zalejeme ňou nasekanú čokoládu, pridáme maslo a med. Necháme chvíľu postáť a rozmiešame dohladka. Krém najprv necháme stuhnúť v chladničke a potom ním naplníme cukrárske vrecko s hladkou špičkou. Džemom naplníme cukrárske vrecko bez špičky

Zdobenie

Nalámanú čokoládu s olejom roztopíme vo vodnom kúpeli. Stuhnutý krém nanesieme po vonkajšom obvode vychladnutých lineckých koliesok a stred naplníme džemom. Prikryjeme vychladnutou pusinkou, jemne pritlačíme a necháme stuhnúť v chladničke aspoň 10 minút. Spodnú časť stuhnutých pusiniek (linecké cesto s krémom) najprv namočíme do roztopenej čokolády, necháme stiecť a potom obalíme v kokose.

Súvisiace