Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Zdravé a chutné zároveň: Recepty s použitím avokáda, ktoré si zamilujete! Budú vám tiecť slinky

Zdravé a chutné zároveň: Recepty s použitím avokáda, ktoré si zamilujete! Budú vám tiecť slinky

Zdroj: Kniha: Nízkosacharidové jedlá, 365 receptov (Príroda, Ikar, a.s.)

Reklama

Po sviatkoch sa všetci v jedle viac či menej brzdíme, a tak sme si povedali, že vám ponúkneme dve nízkosacharidové dobroty, v ktorých hrajú hlavnú rolu avokádo a vajcia. Príprava je nenáročná, efekt dokonalý.

Bielková omeleta s avokádom

Na 4 porcie potrebujeme:

  • 600 g šampiňónov
  • 4 paradajky
  • 4 jarné cibuľky
  • 2 PL olivového oleja
  • 1 avokádo
  • 4 vetvičky bazalky
  • 12 vaječných bielkov
  • soľ
  • čierne korenie
  • 200 g ricotty


Postup:

Rúru nahrejeme na 200 °C. Huby otrieme kuchynskou papierovou utierkou a hlúbiky odrežeme. Klobúky šampiňónov nakrájame na tenké plátky. Paradajky umyjeme, prekrojíme na polovicu, vykrojíme stred a dužinu nakrájame na malé kúsky. Jarnú cibuľku umyjeme a nakrájame na kolieska.

Na veľkej panvici rozpálime olivový olej, na ktorom restujeme huby, až kým nebudú mäkké a kým sa neodparí tekutina. Medzitým ošúpeme avokádo, prekrojíme ho na polovicu, odstránime kôstku a dužinu nakrájame na plátky. Bazalku umyjeme, osušíme, lístky otrháme a na­jemno nasekáme. Bielky so štipkou soli vyšľaháme na tuhý sneh a doň vmiešame bazalku.

K hubám pridáme paradajky a jarnú cibuľku, osolíme a okoreníme a krátko necháme prestúpiť chute. Na hubovú zmes naberieme sneh. Avokáda poukladáme do snehu. Na záver na vrch dáme ricottu. Omeletu pečieme v rúre do zlatohneda 5 až 10 minút.

Vyberáme pre Vás niečo viac

Súvisiace