Reklama

Sú chutné, ľahko stráviteľné a ich príprava je rýchla a jednoduchá: Cestoviny štyrikrát inak!

Sú chutné, ľahko stráviteľné a ich príprava je rýchla a jednoduchá: Cestoviny štyrikrát inak!

Zdroj: lidl

Reklama

Sú ľahko stráviteľné, chutné a ich príprava je spravidla rýchla a jednoduchá. Toto všetko robí z cestovín favorita, ak ste prišli domov z práce a máte chuť na teplú večeru. Áno, sú tu ešte párky, lečo alebo volské oko, ale my vám predsa len ponúkame o niečo väčší gastronomický zážitok.

Penne s paradajkami a olivami

4 porcie

Potrebujeme:

• 1 zväzok lahôdkovej cibuľky

• 3 strúčiky cesnaku

• olivový olej

• 800 g krájaných lúpaných paradajok z konzervy

• 1 lyžicu trstinového cukru

• 1 hrsť zelených olív bez kôstok

• morskú soľ v mlynčeku

• čierne korenie v mlynčeku

• 250 g cestovín penne

• 1 hrsť nasekanej čerstvej petržlenovej vňate

• syr grana padano

Postup:

Biele časti cibuľky a cesnak nasekáme nadrobno a opečieme ich na panvici s rozohriatym olivovým olejom. Keď získajú zlatistú farbu, opatrne pridáme paradajky z konzervy, trstinový cukor a olivy, ktoré rukami nalámeme na menšie kúsky. Osolíme, okoreníme a varíme na miernom plameni asi 30 minút, kým omáčka trochu zhustne.

Medzitým uvaríme penne vo vriacej osolenej vode „al dente.“ Uvarené a scedené cestoviny pridáme k pripravenej omáčke. Zľahka premiešame a na záver posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou alebo nasekanou zelenou časťou lahôdkovej cibuľky.

Servírovanie

Penne servírujeme posypané nastrúhaným syrom grana padano.

Súvisiace