Fusilli s mletým mäsom a brokolicou
4 porcie
Potrebujeme:
• 500 g mletého mäsa mix
• bio olivový olej
• 1 cibuľu
• 4 strúčiky cesnaku
• 50 g šunky sušenej vzduchom
• čerstvý tymian
• čierne korenie v mlynčeku
• morskú soľ v mlynčeku
• 150 ml suchého bieleho vína
• 500 g cestovín fusilli
• 1 menšiu brokolicu
• 250 ml smotany na šľahanie (33 %)
• 1 štipľavú papričku
• čerstvú petržlenovú vňať
• syr grana padano
Postup:
Nadrobno nasekanú cibuľu a cesnak orestujeme na panvici na troche olivového oleja dozlatista. Potom pridáme sušenú šunku nakrájanú na tenké pásiky a premiešame. Po chvíli pridáme mleté mäso a nahrubo nasekaný čerstvý tymian. Ochutíme čiernym korením, soľou a restujeme dozlatista. Podlejeme suchým bielym vínom a dusíme, kým sa alkohol z vína odparí. Fusilli medzitým varíme vo vriacej osolenej vode približne 10 minút. Po siedmich minútach k nim pridáme ružičky brokolice nakrájané na menšie kúsky. Spolu varíme zvyšné 3 minúty. Scedíme a pridáme na panvicu k orestovanému mäsu. Podlejeme smotanou, premiešame a necháme prejsť varom. Na záver pridáme štipľavú papričku zbavenú jadierok, nahrubo nasekanú petržlenovú vňať a premiešame.
Servírovanie
Do hlbokého taniera naservírujeme porciu cestovín s brokolicou a mletým mäsom. Ozdobíme nastrúhaným syrom grana padano.