Farfalle s balkánskym syrom, špenátom a sušenými paradajkami
5 porcií
Potrebujeme:
• 200 g balkánskeho syru
• 500 g farfalle
• olivový olej
• 25 g masla
• 4 strúčiky cesnaku
• 1 hrsť sušených paradajok v oleji
• 2 lyžice paradajkového pretlaku
• morskú soľ v mlynčeku
• čierne korenie v mlynčeku
• 150 ml zeleninového vývaru
• 100 g čerstvého špenátu
• 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate
Postup:
Cestoviny varíme v osolenej vriacej vode asi 10 minút, občas ich premiešame, aby sa nezlepili. Do väčšej panvice alebo woku dáme rozohriať olivový olej a maslo. Strúčiky cesnaku nasekáme nadrobno a krátko opražíme. Po chvíli pridáme nakrájané sušené paradajky a necháme spolu krátko restovať. Primiešame 2 lyžice paradajkového pretlaku, osolíme a okoreníme. Zmes za stáleho miešania restujeme ešte asi 1 minútu, podlejeme teplým zeleninovým vývarom a chvíľu podusíme. Pripravenú omáčku stiahneme z ohňa, pridáme špenát a scedené cestoviny. Dobre premiešame a panvicu vrátime späť nad plameň. Ak sú cestoviny príliš suché, môžeme priliať ešte trochu teplého zeleninového vývaru. Na záver pridáme balkánsky syr nakrájaný na malé kúsky a premiešame.
Servírovanie
Farfalle podávame v hlbokých tanieroch ozdobené nadrobno nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou.