Ktorá je tá pravá?
Práve fakt, že otcov recept vylepšil počas cukrárskej praxe u Demela, spôsobil Sacherovým potomkom a ich nástupcom po druhej svetovej vojne mnoho starostí. Finálny recept na originálnu tortu vlastnila Anna, vdova po Eduardovi, ktorá viedla hotel i podnikanie až do svojej smrti v roku 1930.
Aj u Demela bola totiž jednou z najslávnejších špecialít práve „Demelova Sacherova torta“, obe strany sa však nemohli zhodnúť na tom, kto môže svoju tortu vyhlasovať za originálny recept. Rozdiel medzi oboma receptúrami bol v tom, či má obsahovať jednu alebo dve vrstvy džemu. Veľký spor rozhodol až najvyšší rakúsky súd po vyjadreniach najslávnejších majstrov cukrárov. Originálnu Sacherovu tortu má odvtedy hotel Sacher.
Ešte aj dnes patrí návšteva v hoteli Sacher medzi povinné turistické zastávky. Pre tých, ktorí nemajú čas posedieť si pri káve a koláčiku, priamo na mieste slúži predajňa, kde nájdu čokoládový zázrak v rôznych veľkostiach, ktorý si môžu kúpiť v parádnej drevenej krabičke aj s čokoládovou pečaťou.