Reklama

Oslaďte si život dobrotami zo sliviek: Chutné recepty! Prekvapí vás, kde sa dajú použiť

Oslaďte si život dobrotami zo sliviek: Chutné recepty! Prekvapí vás, kde sa dajú použiť

Zdroj: Lidl

Reklama

Oslaďme si život! Tentoraz konkrétne slivkami, ktoré sú dokonalou surovinou pre kysnuté koláče, ale rozhodne sa nestratia ani v iných receptoch - či už sú súčasťou polievky, alebo originálne vyladenej omelety.

Sypaný tvarohový koláč so slivkami a s makom

Na 10 porcií potrebujeme:

Cesto

  • 380 g hladkej múky
  • 100 g práškového cukru
  • 40 g mletého maku
  • štipku soli
  • 1 kypriaci prášok do pečiva
  • 200 g masla
  • 2 žĺtky

Náplň

  • 500 g roztierateľného tvarohu
  • 250 g polotučného hrudkovitého tvarohu
  • 60 g kryštálového cukru
  • 2 žĺtky
  • kôru z 1 citróna
  • 20 g Zlatého klasu
  • 10 sliviek
  • 50 g práškového cukru

Postup

Cesto - Sypké suroviny zmiešame s maslom, vypracujeme mrveničku a pridáme žĺtky

Náplň - V mise zmiešame oba tvarohy, kryštálový cukor, žĺtky, nastrúhanú citrónovú kôru a Zlatý klas. Slivky odkôstkujeme a nakrájame na štvrtiny. Na dno tortovej formy utlačíme polovicu mrveničky. Pridáme tvarohovú náplň a na ňu rozložíme slivky. Na vrch koláča rozmrvíme zvyšné cesto. Pečieme v zatvorenom grile alebo v rúre vyhriatej na 160 až 170 °C približne 30 - 45 minút.

Servírovanie - Vychladnutý slivkový koláč servírujeme posypaný práškovým cukrom.

Súvisiace