Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Recepty s kyslou kapustou, ktoré ešte nepoznáte: Všetko, čo potrebujete, už máte doma!

Recepty s kyslou kapustou, ktoré ešte nepoznáte: Všetko, čo potrebujete, už máte doma!

Zdroj: lidl

Reklama

V aktuálnom ročnom období by mala byť samozrejmou súčasťou vášho jedálneho lístka. Skvelé je, že receptov s kyslou kapustou je mnoho a väčšina nevyžaduje ani žiadne veľké kuchárske majstrovstvo.

Halušky s kyslou kapustou a so slaninou

Na 6 porcií potrebujeme:

  • olivový olej alebo bravčovú masť
  • 2 cibule
  • 1 lyžičku celej rasce
  • soľ
  • čierne mleté korenie
  • 1 kg kyslej kapusty
  • 200 g slaniny
  • 200 g zemiakov
  • 2 vajcia
  • 200 g hladkej múky
  • 200 g polohrubej múky
  • 1 zväzok lahôdkovej cibuľky

Postup:

V hrnci na oleji alebo masti dozlatista orestujeme nadrobno nasekané cibule. Prihodíme rascu, soľ a korenie. Kapustu presekneme na menšie časti a preložíme do misy. Zo slaniny odkrojíme kožu a nakrájame ju na malé kúsky. Preložíme do kastróla s rozpáleným olejom alebo masťou a restujeme dozlatohneda, kým bude slanina chrumkavá. Kapustu prihodíme k orestovanej cibuli, podlejeme vodou a ochutíme soľou a korením. Premiešame, zakryjeme pokrievkou a dusíme približne pol hodiny. Vodu na halušky osolíme a dáme zovrieť. Do misy najemno nastrúhame zemiaky, pridáme vajcia, obe múky, trochu soli a cesto premiešame. Do osolenej vriacej vody pomocou sitka so stierkou na halušky pretlačíme cesto. Dôkladne premiešame, aby sa halušky nelepili a varíme približne 2 minúty, kým halušky vyplávajú na povrch. Uvarené halušky scedíme, prepláchneme a pridáme do kapusty.

Servírovanie

Halušky s kyslou kapustou servírujeme posypané kúskami slaniny a nadrobno nakrájanou lahôdkovou cibuľkou.

Vyberáme pre Vás niečo viac

Súvisiace