Morská soľ
"Na Ikarii mnohí ľudia, vrátane mňa, používajú morskú soľ, ktorá sa zhromažďuje v malých prírodných soľných nádržiach, ktoré sa v priebehu vekov vytvorili pozdĺž skalnatého pobrežia ostrova. Chutí lepšie ako obyčajná kuchynská soľ, ktorá pochádza z baní a je veľmi dobre spracovaná," opísala.
Sušené ovocie
Diane ovocie často používa vo svojich receptoch. "Figy a hrozienka sú ovocie, ktoré mám vždy po ruke a používam ich do najrôznejších slaných jedál, najmä do šalátov a ryžových pokrmov," vysvetľuje.
Jogurt
"Jogurt je fermentovaná potravina, ktorá je súčasťou kulinárskej tapisérie východného Stredomoria už tisíce rokov," objasnila Diane s tým, že tradičný jogurt na ostrove Ikaria sa vyrába z kozieho mlieka a má lahodnú kyslú chuť a krémovú konzistenciu. "Ak vám jogurt z kozieho mlieka nevyhovuje, možno dáte prednosť gréckemu jogurtu, ktorý je bežne dostupný v amerických supermarketoch a je podobne bohatý na probiotiká," doplnila.
Feta a podobné syry
Takmer všetky syry, ktoré Ikarčania vyrábajú a konzumujú, sa vyrábajú z kozieho alebo ovčieho mlieka, ako napríklad feta. Väčšina z nich je prirodzene fermentovaná.