Reklama

Revolučný TRIK! Šéfkuchárka VYZRADILA najlepšiu metódu krájania CIBULE: Už to inak nespravíte

Revolučný TRIK! Šéfkuchárka VYZRADILA najlepšiu metódu krájania CIBULE: Už to inak nespravíte

Zdroj: TikTok/ chefalmafernanda, istock

Reklama

Kto by to bol povedal, že obyčajná cibuľa v sebe skrýva také zázračné sily? Táto nenápadná zelenina je totiž skvelým pomocníkom pre naše zdravie. Pre jej trpkú vôňu a schopnosť vohnať slzy do očí aj najtvrdším chlapom, je pri príprave jedál kľúčové, aby ste s ňou vedeli pracovať efektívne a rýchlo.

Anketa

Ako často pri varení používate cibuľu?

Cibuľa je pravou zásobárňou vitamínov a minerálov, obsahuje množstvo vitamínu C, ktorý posilňuje našu imunitu a chráni nás pred chorobami a je bohatá na antioxidanty. Ak chcete byť zdraví, cibuľa by nemala vo vašom jedálničku chýbať.

Krájanie cibule nie je žiadna veda, no boli by ste prekvapení, koľko gazdín či kuchárov nevie, ako ju nakrájať správne. O to, ako by práca s nožom pri krájaní cibule mala vyzerať, sa podelila šéfkuchárka Alma Fernanda, ktorá sa priúčala u tých najlepších, v Le Cordon Bleu, najväčšej sieti kulinárskych a hotelierskych škôl.

Mnohým by napadlo odrezať oba konce cibule, olúpať šupku, rozdeliť cibuľu na polovicu a potom nakrájať na kocky - to však nie je správny postup.

Súvisiace