Reklama

Vianočné dobroty v novom šate: 3 sviatočné recepty, ktoré úžasne vyzerajú a ešte lepšie chutia!

Vianočné dobroty v novom šate: 3 sviatočné recepty, ktoré úžasne vyzerajú a ešte lepšie chutia!

Zdroj: nmh

Reklama

Počas Vianoc sa nádherne prestreté stoly prehýbajú pod tými najlepšími dobrotami. Štedrá večera býva väčšinou klasická - kapor a zemiakový šalát. Počas sviatkov si však môžeme dopriať aj niečo nové.

Šéfkuchár Peter Varga, ktorý varil pre tie najväčšie svetové hviezdy, vám poradí zopár skvelých receptov, ktorými ohúrite každú návštevu.

Plnené perníčky

Potrebujeme:

  • 300 g hladkej múky
  • 100 g práškového cukru
  • 3 PL medu
  • 70 g čerstvého masla (tuk)
  • štipku soli
  • 1 ČL sódy bikarbóny
  • 1 väčšie vajíčko
  • 2 PL 100 % kakaa
  • 1 PL perníkového korenia
  • slivkový lekvár
  • čokoládovú polevu na ozdobenie

Počet porcií: 40

Čas prípravy: 1 hodina

Čas pečenia: 14 minút

Postup:

Múku preosejeme, nastrúhame studené maslo, pridáme zvyšok surovín a vypracujeme hladké cesto. Cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku, rozvaľkáme na 0,2 - 0,3 mm, pomocou formičky vykrojíme srdiečka alebo iné tvary podľa seba. Poukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Do stredu každého srdiečka dáme kôpku slivkového lekváru. Následne prekryjeme druhým srdiečkom, po bokoch zľahka pritlačíme, aby nevytiekla plnka (lekvár).

Viete, čo robiť, keď sa v hrdle zasekne kosť z ryby?

Rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme 12 - 13 minút. Upečené necháme vychladnúť, medzitým si pripravíme čokoládovú polevu. Studené koláčiky namáčame do čokoládovej polevy, ozdobíme podľa seba a necháme stuhnúť.

A čo tak nezvyčajný hlavný chod? Čítajte ďalej >>>

Súvisiace