Šéfkuchár Peter Varga, ktorý varil pre tie najväčšie svetové hviezdy, vám poradí zopár skvelých receptov, ktorými ohúrite každú návštevu.
Plnené perníčky
- 300 g hladkej múky
- 100 g práškového cukru
- 3 PL medu
- 70 g čerstvého masla (tuk)
- štipku soli
- 1 ČL sódy bikarbóny
- 1 väčšie vajíčko
- 2 PL 100 % kakaa
- 1 PL perníkového korenia
- slivkový lekvár
- čokoládovú polevu na ozdobenie
Počet porcií: 40
Čas prípravy: 1 hodina
Čas pečenia: 14 minút
Postup:
Múku preosejeme, nastrúhame studené maslo, pridáme zvyšok surovín a vypracujeme hladké cesto. Cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku, rozvaľkáme na 0,2 - 0,3 mm, pomocou formičky vykrojíme srdiečka alebo iné tvary podľa seba. Poukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Do stredu každého srdiečka dáme kôpku slivkového lekváru. Následne prekryjeme druhým srdiečkom, po bokoch zľahka pritlačíme, aby nevytiekla plnka (lekvár).
Viete, čo robiť, keď sa v hrdle zasekne kosť z ryby?
Rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme 12 - 13 minút. Upečené necháme vychladnúť, medzitým si pripravíme čokoládovú polevu. Studené koláčiky namáčame do čokoládovej polevy, ozdobíme podľa seba a necháme stuhnúť.
A čo tak nezvyčajný hlavný chod? Čítajte ďalej >>>