Reklama

Guláš milujú všade na svete! Prekvapí vás, čo dávajú do svojho Američania

Guláš na nemecký spôsob

  • 1,1 kg hovädzieho stehna
  • 2 PL balzamikového octu
  • 4 šálky kuracieho vývaru
  • 2 PL extra panenského olivového oleja
  • 4 šálky cibule nakrájanej na tenké plátky
  • 1 PL cukru
  • 3 pretlačené strúčiky cesnaku
  • 1 PL mletej rasce
  • 1 ½ PL sladkej papriky
  • 1 ČL štipľavej papriky
  • 2 PL čerstvých sekaných majoránových listov
  • 1 ČL čerstvých sekaných tymiánových listov
  • 1 bobkový list
  • 3 PL paradajkového pretlaku
  • soľ, mleté čierne korenie

1. Vo veľkej panvici zohrejeme olivový olej, pridáme nakrájanú cibuľu a cukor a necháme skaramelizovať. Pridáme cesnak a rascu, chvíľu povaríme. Potom pridáme sladkú aj štipľavú papriku, majorán, tymián a bobkový list. Povaríme ďalšiu minútu, kým sa chute nespoja.

2. Pridáme paradajkový pretlak, primiešame ocot a vývar a pridáme hovädzie mäso, soľ a korenie. Privedieme k varu, stiahneme teplotu a za občasného miešania varíme 1 ½ hodiny. Keď je mäso mäkké, dochutíme guláš podľa chuti soľou a korením. Podávame s haluškami alebo s knedľou.

Tradičný americký guláš

  • 500 g mletého hovädzieho mäsa
  • 1 cibuľu
  • 1-2 strúčiky cesnaku
  • 2-3 lyžice paradajkového pretlaku
  • 400 g paradajok v konzerve
  • 1 veľkú mäsitú papriku
  • 1 PL sladkej papriky
  • soľ, korenie podľa výberu
  • 400 g cestovín
  • kukuricu
  • tvrdý syr

1. Vo väčšej panvici na oleji restujeme hovädzie mäso s nakrájanou cibuľou a cesnakom asi 5 minút. Pridáme na kocky pokrájanú papriku, drvené paradajky z konzervy, v troche vody rozmiešaný pretlak, kukuricu a ochutíme paprikou a korením podľa chuti. Dusíme zakryté 10 - 15 minút.

2. Medzitým dáme variť cestoviny. Keď sú uvarené, pridáme dusené hovädzie mäso. Servírujeme posypané strúhaným syrom.

Strana

2/3

Súvisiace
Reklama