Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Celebritný šéfkuchár pripravil NOVÉ recepty na Veľkú noc: Špenátová polievka či plnené vajíčka!

Nadýchané veterníky na slano s údeným lososom

Na odpaľované cesto budeme potrebovať:

  • 500 g polohrubej múky
  • 7 dcl vody
  • 2 dcl oleja
  • 11 vajec
  • Štipka soli

Na syrovú penu budeme potrebovať:

  • 250 g syru Lučina
  • 1 vanička (250 g) tvaroh jemný
  • 1 smotana na šľahanie 40%
  • Soľ
  • Korenie
  • 150 g údeného lososa
  • Kôpor

Postup:
Odpaľované cesto:
Vodu s olejom a štipkou soli privedieme do varu, pridáme 500 g polohrubej múky a miešame, kým sa uvarí hustá kaša. Cesto sa bude odliepať od nádoby. Odstavíme zo sporáka, postupne po jednom pridávame vajíčka a ručným mixérom vymiešame na jemné cesto. Potom ho naplníme do cukrárenského vrecka s ozdobnou koncovkou a nanesieme na vymastený plech do tvaru kruhov. Veterníky pečieme 1 hodinu pri teplote 160 °C. Rúru počas pečenia nikdy neotvárajte! Inak môžete veterníky rovno vyhodiť do koša.

Syrová pena: Lučinu prešľaháme so smotanou cca 3 minúty. Pridáme tvaroh a šľaháme a šľaháme a šľa-háme... Pamätajme na to, že robíme penu. Takže celková štruktúra nátierky musí byť nadý-chanejšia, než keby sme ju iba zmiešali. Do-chutíme soľou a korením. Soli nie je treba veľa, keďže syr je sám osebe slaný. Veterníky prerežeme, pomocou zdobiaceho sáčku naplníme najprv syrovou penou, na ktorú priložíme plátky údeného lososa a čerstvého kôpru.

VIAC NA ĎALŠEJ STRANE>>>

Strana

2/4

Vyberáme pre Vás niečo viac

Súvisiace
Reklama