Celebritný šéfkuchár pripravil NOVÉ recepty na Veľkú noc: Špenátová polievka či plnené vajíčka!
20. 4. 2025, 9:00
Veľkonočná plnka
Na Veľkonočnú plnku budeme potrebovať:
- 300 g vareného údeného bôčika
- 8 rožkov
- 6 vajec
- 200 ml mlieka
- Hrsť špenátových listov alebo mladej žihľavy
- Hrsť rukoly
- Hrsť pažítky
- 1 polievkovú lyžicu masla
- 3 polievkové lyžice oleja
- Soľ
- Mleté čierne korenie
Postup: Rožky nakrájame na menšie kúsky, zalejeme ich mliekom, v ktorom sme rozhabarkovali vaječné žĺtky a necháme odstáť. Špenát (alebo žihľavu), rukolu a pažítku umyjeme, osušíme a nakrájame na drobno. Varený údený bôčik nakrájame na menšie kocky a opečieme ho na panvici, pridáme špenát (alebo žihľavu), rukolu, pažítku a túto zmes vmiešame do rožkov namočených v mlieku so žĺtkami. Podľa chuti osolíme, okoreníme a dobre premiešame. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a zľahka ho vmiešame do pripravenej zmesi. Zapekaciu misu alebo hlbší pekáčik vymažeme maslom, nalejeme tam pripravenú plnku, vložíme do rozohriatej rúry a pečieme cca 40 minút pri 180 °C.
VIAC NA ĎALŠEJ STRANE>>>
Vyberáme pre Vás niečo viac
Súvisiace
Dnes zaujalo
Adela Vinczeová nikdy nevyzerala lepšie: Na SVADBE zatienila každého!
Fyzioterapeut Jotu prehovoril: Pravda o jeho zdravotnom stave! Odhalil ich posledný rozhovor
FOTO Ivana Gáborík v dokonalých PLAVKÁCH a doplnkoch, ktoré vyrážajú dych! A čo to má na hlave?
Český spoluhráč Slafkovského jasá: Nová zmluva v Montreale
Reklama