Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Celebritný šéfkuchár pripravil NOVÉ recepty na Veľkú noc: Špenátová polievka či plnené vajíčka!

Veľkonočná plnka

Na Veľkonočnú plnku budeme potrebovať:

  • 300 g vareného údeného bôčika
  • 8 rožkov
  • 6 vajec
  • 200 ml mlieka
  • Hrsť špenátových listov alebo mladej žihľavy
  • Hrsť rukoly
  • Hrsť pažítky
  • 1 polievkovú lyžicu masla
  • 3 polievkové lyžice oleja
  • Soľ
  • Mleté čierne korenie

Postup: Rožky nakrájame na menšie kúsky, zalejeme ich mliekom, v ktorom sme rozhabarkovali vaječné žĺtky a necháme odstáť. Špenát (alebo žihľavu), rukolu a pažítku umyjeme, osušíme a nakrájame na drobno. Varený údený bôčik nakrájame na menšie kocky a opečieme ho na panvici, pridáme špenát (alebo žihľavu), rukolu, pažítku a túto zmes vmiešame do rožkov namočených v mlieku so žĺtkami. Podľa chuti osolíme, okoreníme a dobre premiešame. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a zľahka ho vmiešame do pripravenej zmesi. Zapekaciu misu alebo hlbší pekáčik vymažeme maslom, nalejeme tam pripravenú plnku, vložíme do rozohriatej rúry a pečieme cca 40 minút pri 180 °C.

VIAC NA ĎALŠEJ STRANE>>>

Strana

3/4

Vyberáme pre Vás niečo viac

Súvisiace
Reklama