Celebritný šéfkuchár pripravil NOVÉ recepty na Veľkú noc: Špenátová polievka či plnené vajíčka!
20. 4. 2025, 9:00

Zdroj: Dušan Křístek
Celebritný šéfkuchár Peter Varga pre nás pripravil skvelé jedlá, vhodné práve pre tieto sviatky. Na Veľkú noc privítame v domovoch našich blízkych, ktorých pohostíme tým najlepším jedlom. Čo takto pripraviť im nejaký nový recept? Nechajte sa inšpirovať.
Zdroj: Dušan Křístek
Zdroj: Dušan Křístek
Zdroj: Dušan Křístek
Galéria k článku
Špenátová polievka
Budeme potrebovať:
- 500 g špenátových listov
- 2 zemiaky
- 1 cibuľu
- Maslo alebo rastlinné maslo
- 400 ml hydinového vývaru
- 1 strúčik cesnaku
- Mleté čierne korenie
- Muškátový orech
- 50 ml smotany

Postup: Cibuľu nakrájame na drobné kúsky a dozlatista osmažíme. Pridáme štyri nasekané strúčiky cesnaku, trochu osmažíme (cesnak sa ľahko pripáli), zalejeme pol litrom hydinového vývaru alebo vodou, pridáme dva olúpané nahrubo nastrúhané zemiaky a uvedieme do varu. Keď sú zemiaky mäkké, pridáme balíček špenátového pretlaku. Nemusíme rozmrazovať, rozmrazí sa varom. Potom odstavíme z platne a ručným mixérom rozmixujeme. Keby sme nemali mixér, musíme zemiaky prepasírovať sitom, nie je to nijako prácne. Rozmixovanú zmes podľa potreby zriedime vývarom alebo vodou, aby mala polievka hustú konzistenciu. Polievku môžeme dozdobiť kešu orieškami a pokvapkať olivovým olejom.
Strana
1/4