Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Celebritný šéfkuchár pripravil NOVÉ recepty na Veľkú noc: Špenátová polievka či plnené vajíčka!

Plnené vajíčka kuriatka

Zdroj: Dušan Křístek

Reklama

Celebritný šéfkuchár Peter Varga pre nás pripravil skvelé jedlá, vhodné práve pre tieto sviatky. Na Veľkú noc privítame v domovoch našich blízkych, ktorých pohostíme tým najlepším jedlom. Čo takto pripraviť im nejaký nový recept? Nechajte sa inšpirovať.

Špenátová polievka

Budeme potrebovať:

  • 500 g špenátových listov
  • 2 zemiaky
  • 1 cibuľu
  • Maslo alebo rastlinné maslo
  • 400 ml hydinového vývaru
  • 1 strúčik cesnaku
  • Mleté ​​čierne korenie
  • Muškátový orech
  • 50 ml smotany
Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Celebritný recept na nedeľu: Pripravte si pomazánkový sen s Allanom Mikušekom!

    Postup: Cibuľu nakrájame na drobné kúsky a dozlatista osmažíme. Pridáme štyri nasekané strúčiky cesnaku, trochu osmažíme (cesnak sa ľahko pripáli), zalejeme pol litrom hydinového vývaru alebo vodou, pridáme dva olúpané nahrubo nastrúhané zemiaky a uvedieme do varu. Keď sú zemiaky mäkké, pridáme balíček špenátového pretlaku. Nemusíme rozmrazovať, rozmrazí sa varom. Potom odstavíme z platne a ručným mixérom rozmixujeme. Keby sme nemali mixér, musíme zemiaky prepasírovať sitom, nie je to nijako prácne. Rozmixovanú zmes podľa potreby zriedime vývarom alebo vodou, aby mala polievka hustú konzistenciu. Polievku môžeme dozdobiť kešu orieškami a pokvapkať olivovým olejom.

    Vyberáme pre Vás niečo viac

    Súvisiace