Chutné jarné recepty: Ani vňatka nazmar! To musíte vyskúšať
21. 4. 2025, 1:00

Zdroj: nmh
Okrem známej petržlenovej, koriandrovej či zelerovej vňate využijete mrkvovú, cviklovú a reďkovkovú. Aha, takto chutne to bude u vás doma vyzerať.
Zelené lievance s jogurtovým dipom
Na 4 porcie budeme potrebovať:
Na lievance:
• 1 zväzok mrkvovej vňate
• 400 ml rastlinného mlieka
• 300 g hladkej múky
• 3 lyžice rastlinného jogurtu
• 3 lyžičky kypriaceho prášku
• soľ, mleté čierne korenie
• olej
Na jogurtový dip:
• pol červenej cibule
• 250 g rastlinného jogurtu
• 1 lyžicu petržlenovej vňate
• 1 lyžicu pažítky
• citrónovú šťavu
• soľ, mleté čierne korenie
Príprava: 20 minút
Varenie: 15 minút

Postup:
Urobte dip: Očistenú cibuľu nasekajte nadrobno. Pridajte jogurt, nasekanú vňať, pažítku a premiešajte. Dochuťte soľou, korením a citrónovou šťavou. Nechajte odležať. Na lievance pridajte do mixéra nasekané listy vňate, mlieko, múku, jogurt, kypriaci prášok, soľ a korenie. Rozmixujte na hladké cestíčko. Na panvici rozhorúčte trocha oleja a nalejte na ňu cesto v malých lievancoch. Lievance opekajte z oboch strán asi minútu.Podávajte teplé, preliate jogurtovým dipom.
Strana
1/3