Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Chutné jarné recepty: Ani vňatka nazmar! To musíte vyskúšať

Ani vňatka nazmar

Zdroj: nmh

Reklama

Okrem známej petržlenovej, koriandrovej či zelerovej vňate využijete mrkvovú, cviklovú a reďkovkovú. Aha, takto chutne to bude u vás doma vyzerať.

Zelené lievance s jogurtovým dipom

Na 4 porcie budeme potrebovať:

Na lievance:

• 1 zväzok mrkvovej vňate

• 400 ml rastlinného mlieka

• 300 g hladkej múky

• 3 lyžice rastlinného jogurtu

• 3 lyžičky kypriaceho prášku

• soľ, mleté čierne korenie

• olej

Na jogurtový dip:

• pol červenej cibule

• 250 g rastlinného jogurtu

• 1 lyžicu petržlenovej vňate

• 1 lyžicu pažítky

• citrónovú šťavu

• soľ, mleté čierne korenie

Príprava: 20 minút

Varenie: 15 minút

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Aj vás hnevajú kamaráti čo si fotia jedlo? Internetový zabávač ukázal, ako si s nimi poradiť!

    Postup:

    Urobte dip: Očistenú cibuľu nasekajte nadrobno. Pridajte jogurt, nasekanú vňať, pažítku a premiešajte. Dochuťte soľou, korením a citrónovou šťavou. Nechajte odležať. Na lievance pridajte do mixéra nasekané listy vňate, mlieko, múku, jogurt, kypriaci prášok, soľ a korenie. Rozmixujte na hladké cestíčko. Na panvici rozhorúčte trocha oleja a nalejte na ňu cesto v malých lievancoch. Lievance opekajte z oboch strán asi minútu.Podávajte teplé, preliate jogurtovým dipom.

    Vyberáme pre Vás niečo viac

    Súvisiace