Reklama

Klasika trochu inak: Rezne s bryndzou a špenátom? Vyskúšate a nebudete chcieť nič iné!

Bravčové rezne s bryndzou, so slaninou a špenátom

Na 4 porcie budeme potrebovať

  • 4 bravčové rezne
  • 600 g zemiakov
  • morskú soľ v mlynčeku
  • olivový olej
  • čierne korenie v mlynčeku
  • 1 pór
  • 6 strúčikov cesnaku
  • čerstvý tymian
  • 150 g masla
  • 80 g slaniny na plátky
  • 200 g bryndze
  • 100 ml suchého bieleho vína
  • 125 g mladého špenátu

Postup:

Opekané zemiaky s pórom a cesnakom

Očistené a umyté zemiaky nakrájame na kocky a uvaríme vo vriacej osolenej vode dopolomäkka. Scedíme a necháme odkvapkať. Orestujeme ich na rozpálenej panvici s olivovým olejom. Osolíme a okoreníme. Pridáme k nim nakrájaný pór, 3 strúčiky cesnaku nakrájané na plátky, lístky čerstvého tymianu a 100 g masla. Restujeme na miernom ohni domäkka.

Bravčové rezne s bryndzou a so slaninou

Umyté a osušené bravčové rezne zľahka naklepeme. Ochutíme ich soľou a korením. Opečieme ich na rozpálenej panvici na olivovom oleji dozlatista. Potom k nim pridáme plátky slaniny, zvyšný cesnak nakrájaný na plátky a ďalej opekáme. Rezne otočíme a na každý pridáme 1 lyžicu bryndze. Na ňu položíme opečené plátky slaniny. Pridáme k nim 50 g masla a víno. Keď sa z vína odparí alkohol, pridáme umytý a osušený špenát a stiahneme z ohňa.

Servírovanie

Na tanier naservírujeme porciu restovaných zemiakov a na ne bravčový rezeň s bryndzou, so slaninou a špenátom. Na záver môžeme pokvapkať výpekom.

Autor: Lidl, Nový Čas Víkend

Strana

2/2

Súvisiace
Reklama