Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Overená klasika trochu inak: Budete sa zalizovať až za ušami a recept budú od vás drankať všetci!

Overená klasika trochu inak: Budete sa zalizovať až za ušami a recept budú od vás drankať všetci!

Zdroj: lidl

Reklama

Máte chuť na mäso alias rezne, no nie na úplnú klasiku? V tom prípade pre vás máme dva zaručené tipy, ako oslniť rodinu počas víkendového hodovania bez toho, aby ste sa v kuchyni nejako extra vytrápili.

Na 5 porcií budeme potrebovať:

Pučené zemiaky s brokolicou:

  • 500 g zemiakov
  • soľ
  • 1 brokolicu
  • 3 lyžice masla
  • mleté čierne korenie

Morčacie rezne

  • 800 g morčacích pŕs vcelku
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • olivový olej
  • 1 jablko
  • 2 lyžice masla
  • 100 g holandského kozieho syra
  • 1 hrsť vlašských orechov
  • šťavu z ½ citróna

Postup:

Pučené zemiaky s brokolicou

Ošúpané zemiaky nakrájame na kocky a varíme vo vriacej osolenej vode. Medzitým brokolicu rozoberieme na menšie ružičky a umyjeme. Tesne pred uvarením zemiakov pridáme do vody brokolicu a varíme do mäkka. Hotovú zeleninu precedíme, pridáme kúsok masla, soľ, korenie a rozpučíme.

Morčacie rezne

Očistené prsia nakrájame na plátky a zľahka naklepeme pod potravinovou fóliou. Ochutíme soľou a čiernym korením. Restujeme ich na rozohriatej grilovacej panvici s trochou oleja. Keď sú rezne z jednej strany opečené do zlatohneda, obrátime ich a na panvicu pridáme jablko nakrájané na mesiačiky. Stiahneme z ohňa, pridáme maslo a z obidvoch strán opečené mesiačiky jabĺk položíme na vrch mäsa. Potom ešte posypeme nastrúhaným syrom a na menšie kúsky rozdrvenými ore ch m i. Na záver pokvapkáme citrónovou šťavou a dáme zapiecť do rúry vyhriatej na 200 °C.

Servírovanie

Jedlo podávame preliate výpekom.

Autor: Lidl, Nový Čas Víkend

Vyberáme pre Vás niečo viac

Súvisiace