Reklama

Klasika trochu inak: Rezne s bryndzou a špenátom? Vyskúšate a nebudete chcieť nič iné!

Klasika trochu inak: Rezne s bryndzou a špenátom? Vyskúšate a nebudete chcieť nič iné!

Zdroj: lidl

Reklama

Svätý grál všetkých jedákov! Ich príprava nie je zložitá a efekt je zaručený. Už sa len rozhodnúť, či chcete rezne vyprážať, alebo ich urobiť na prírodno, a teda trochu zdravšie

Čiernohorský rezeň

Na 6 porcií budeme potrebovať

Čiernohorský rezeň

  • 1 kg bravčového stehna vcelku
  • morskú soľ v mlynčeku
  • čierne korenie v mlynčeku
  • 1 - 2 veľké zemiaky
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 3 vajcia
  • 1 lyžičku sušenej majoránky
  • 3 lyžice hladkej múky + na obalenie
  • slnečnicový olej (na vyprážanie)

Zemiaková kaša

  • 1 kg zemiakov
  • 3 lyžice roztopeného masla
  • 1 hrsť nastrúhaného parmezánu + na ozdobu

Ešte budeme potrebovať

  • čerstvú petržlenovú vňať
  • 1 citrón

Postup:

Čiernohorský rezeň

Očistené mäso nakrájame na plátky a pod fóliou na tenko naklepeme. Osolíme a okoreníme. V miske zmiešame najemno nastrúhané zemiaky a strúčiky cesnaku, vajíčka, soľ, korenie, majoránku a 3 lyžice hladkej múky. Podľa potreby môžeme priliať vodu alebo mlieko. V panvici rozpálime väčšie množstvo oleja. Rezne postupne obalíme - najskôr v múke a potom v cestíčku. Vyprážame ich z obidvoch strán dozlatohneda. Hotové rezne preložíme na papierové utierky, aby sme ich zbavili prebytočného tuku.

Zemiaková kaša

Ošúpané zemiaky nakrájame na kocky, uvaríme v osolenej vode a precedíme (trochu vody necháme). Presypeme do mixéra a spolu s roztopeným maslom a nastrúhaným syrom rozmixujeme dohladka.

Servírovanie

Čiernohorské rezne posypeme strúhaným syrom. Podávame ich so zemiakovou kašou posypanou nasekanou petržlenovou vňaťou a mesiačikom citróna.

Súvisiace